Lunar Park

Av Bret Easton Ellis
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Det är Halloween och Bret Easton Ellis har fest i sitt stora hus i den välbärgade förorten. Plötsligt dyker en ung man utklädd till huvudpersonen i Ellis succéroman American Psycho, Patrick Bateman, upp. Morgonen efter festen börjar huset förändras, både på insidan och utsidan och vad värre är - en serie brutala mord sker i området och de ter sig skrämmande lika morden i American Psycho.Någon vill säga huvudpersonen Bret något. Men vem? Eller vad? Det förflutna tar ett allt hårdare strypgrepp om hans nuvarande liv. Lunar Park är Bret Easton Ellis storstilade uppgörelse med sitt författarskap och med sin person, en skräckhistoria förklädd till memoar.Bret Easton Ellis är född 1964 och bor i New York och Los Angeles. Han har tidigare skrivit ett antal framgångsrika romaner, bland annat American Psycho och Glamorama."Tänk er Stephen King möter `Hamlet` i en övermedicinerad spökhistoria med självbiografiska drag, förlagd till ett Suburbia som är förvillande likt Inferno." Sydsvenskan
Läs mer

Mer information

ISBN9789172638471
FörlagNorstedts Pocket
Författare Bret Easton Ellis
BandtypÖvrigt
Upplaga3
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Lunar Park ser till en början ut som en memoar, men så snart Ellis deklarerar att allt han skriver i boken är fullkomligt sant kan vi vara säkra på att fiktionen (och lögnerna) tar fart.

Det börjar med en Halloweenfest där en ung man utklädd till huvudpersonen i American Psycho, Patrick Bateman, dyker upp. Morgonen efter festen börjar huset förvandlas, både på insidan och utsidan och vad värre är - en serie brutala mord i området ter sig skrämmande lika morden i American Psycho.
Någon vill säga huvudpersonen Bret något, som om det förflutna vill ta ett strypgrepp om hans nuvarande liv. Men vem? Eller vad? Och vad är sant och vad är fiktion?

Lunar Park är en roande och oroande skräckroman i Stephen Kings anda.