65,00 kr - 174,00 kr
174,00 kr
65,00 kr

11 produkter

11 produkter

Hitta ljudböcker inom kategorin juridik. Här kan du lyssna på ljudböcker utan krångliga abonnemang. Tusentals titlar att välja mellan. Ladda ned idag!

Ljudböcker - Juridik

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Fatta lagen! : Från hatbrott till snatteri och svartjobb, Ljudbok
  Fatta lagen! : Från hatbrott till snatteri och svartjobb, Ljudbok
  Ljudbok
  145,00 kr
  Många, särskilt unga, känner inte till sina rättigheter. Och de är inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som säger: Det är inte coolt att begå brott, det är coolare att kunna sin rätt.

  Fatta lagen! är boken som gör lagen tillgänglig för alla. Till exempel förklarar den vad som är att förolämpa och vad som är förtal. Varför det aldrig är en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebär. Om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss eller om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

  Juridik anses ofta svårt och krångligt, men här kommer lagen förklarad på ett sätt som alla kan förstå. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjälp av den här boken ska du veta vad som gäller när - eller helst innan - du hamnar i en rättssituation.

  Områden som beskrivs är framför allt sådana som unga människor berörs av; immaterialrätt, sexualbrott, misshandel, väktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men även juridik kring bostäder och civil olydnad.

  Dona Hariri vill med den här boken ge alla medborgare rätten till sin rätt. Läs på och fatta lagen!
  Läs mer
 2. Maffia, Ljudbok
  Maffia, Ljudbok
  Ljudbok
  100,05 kr
  Maffia är ett begrepp som kan skänka oss obehag och kanske rädsla. Här får vi följa maffians framväxt på Sicilien och hur dess organisation flyttat ut i Italien och sedan resten av världen. Vi får följa den amerikanska armens häpnadsväckande hjälp att återupprätta maffian under andra världskrigets slutskede. Brottsorganisationens roll i det dagliga livet i Italien och dess kopplingar till politiker och makthavare på olika nivåer beskrivs ingående.

  Thomas Lappalainen (f. 1958) är en svensk journalist och författare med en lång rad uppmärksammade och framgångsrika böcker bakom sig.
  Läs mer
 3. Otryggare kan ingen vara, Ljudbok
  Otryggare kan ingen vara, Ljudbok
  Ljudbok
  87,00 kr
  Otryggare kan ingen vara är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv och än mindre dem. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara.
  De är helt utlämnade åt mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män.

  Fadern till den äldsta dottern, försvinner snart ur bilden och pappan till de båda yngre sönerna hamnar på anstalt efter att ha dömts för hustrumisshandel och skadegörelse. Sedan följer en rad styvfäder, av vilka en har mördat sin hustru och sina två barn bara ett par år innan han flyttar in. En annan gömmer ett laddat gevär i lägenheten och misshandlar både mamman och barnen.

  Det är en uppväxt fylld av alkohol, knark, misshandel, mobbning, svält och hot. Dottern tvingas som liten flicka ta hand om både hushållet och sin berusade mamma. Äldste sonen, som lider av en cp-skada, får i tonåren uppleva hur hans mamma stjäl hans pensionspengar och låter honom svälta. Och yngste sonen blir tidigt kriminell och narkoman och avlider endast 25 år gammal i en bilolycka.

  Bengt-Åke och Agneta Cras har tidigare skrivit boken Bakom stängda dörrar som sålts i över 200 000 exemplar.
  Läs mer
 4. Förhandla Dig Framgångsrik, Ljudbok
  Förhandla Dig Framgångsrik, Ljudbok
  Ljudbok
  129,05 kr

  FÖRHANDLA DIG FRAMGÅNGSRIK

   

  Har du känt att förhandlingar går trögt och att du inte kommer någonstans?

  Har du haft en känsla av besvikelse och uppgivenhet eftersom du har tappat kontroll och gått med på saker som du egentligen inte ville?

  Vill du få mera tid, energi och pengar?

  Om svaret är ja är den här boken speciellt designad för dig som vill bli bättre på att förhandla. Den guidar dig igenom 8 stegs system som gör dig till en effektivare förhandlare. Du får konkreta tips på vad du ska göra före, under och efter dina förhandlingar.

   

  Författaren Katarina Biertz är advokat, förhandlare, entreprenör och föreläsare. Hon förhandlar dagligen för sina klienters och sina bolags räkning. I över 20 år har hon observerat och utvecklat sin förhandlingsteknik. Med stor glädje delar hon med sig av sina bästa tips.

  Läs mer
 5. Fallet Samir, Ljudbok
  Fallet Samir, Ljudbok
  Ljudbok
  169,65 kr

  År 1986 döms 15-årige Samir för att ha mördat sin styvmamma hemma i lägenheten i Tensta och blir inlåst på mentalsjukhus.

  Alla instanser polis, åklagare, domstol och rättspsykiatri är övertygade om att pojken är den skyldige. Men de missar att det rör sig om ett falskt erkännande för att skydda den verklige gärningsmannen. När Samir några år senare berättar sanningen vill ingen tro honom. Inga förhör hålls med den utpekade gärningsmannen, och någon analys av de tekniska spåren, däribland Samirs blodiga kläder, görs inte heller.

  För ett par år sedan började Anders Johansson, kriminalreporter på Aftonbladet, granska ärendet i podden #Fallet och lyckades gräva fram nya bevis. Nu, trettio år efter mordet, har domen rivits upp.

  Fallet Samir är den osannolika berättelsen om vad som egentligen hände. Om hur en felaktig dom leder till att den unge Samir hamnar i en ond spiral av kriminalitet och blir en av Sveriges mest fruktade värdetransportrånare som vuxen. Men det handlar också om vägen ut, om att vända på sitt liv fullständigt.

  Läs mer
 6. Till mitt försvar, Ljudbok
  Till mitt försvar, Ljudbok
  Ljudbok
  108,75 kr

  Till mitt försvar är berättelsen om hur Sargon De Basso, trots bottenbetyg på juristlinjen och ett åtal som kunde ge honom fängelse, nådde toppen och blev en av landets mest kontroversiella försvarsadvokater. I dag företräder han kända skådespelare, yrkeskriminella och toppskiktet i den nazistiska organisationen NMR. I boken berättar han om varför han väljer att försvara de som samhället föraktar och om en lång rad fall som gått in i svensk rättshistoria, som Joy Rahman, Mikael Persbrandt mot tidningen Expressen och livsödet Samir Sabri.

  Till mitt försvar är en djupdykning in i advokatyrket och skildrar rättegångarnas inre skådespel. Boken är skriven tillsammans med journalisten Peter Johansson som varit chefredaktör för flera branschtidningar om juridik, till exempel Legally yours och Dagens Juridik.

  Läs mer
 7. Ordningsvakter : Nödlösningen som blev permanent, Ljudbok
  Ordningsvakter : Nödlösningen som blev permanent, Ljudbok
  Ljudbok
  174,00 kr

  Det var aldrig meningen att de skulle bli särskilt många. Det var aldrig tänkt att de skulle finnas överallt. I stället var de närmast ett tillfälligt svar på polisbristen. Men snart 40 år senare tar den egentliga polisen allt fler steg tillbaka från ordningshållningen och ersätts av ordningsvakter utan att någon riktig debatt har förts eller några lagar ändrats.

  Ordningsvakter har efter en kort kurs på tio dagar befogenhet att använda våld och andra polisiära maktmedel. Men de har inte bara långtgående rättigheter gentemot andra, de har också själva ett utsatt yrke. Ordningsvakter möter risker i en vardag full av berusade och nyckfulla personer, risker som de inte har fått verktyg att hantera.

  Journalisten Kolbjörn Guwallius gör en unik genomgång av yrkets historia och beskriver institutionens världsunika roll i samhället. Genom ett wallraffreportage inifrån ordningsvaktsutbildningen får läsaren veta hur lagens förlängda arm förbereds på ett oförutsägbart och ibland farligt arbete.

  Kolbjörn Guwallius har tidigare skrivit den hyllade avslöjande reportageboken Grip till varje pris (Verbal förlag, 2014) om de rättsvidriga väktarmetoderna i Stockholms tunnelbana och Sätta färg på staden (Dokument Press, 2010) om gatukonstens relation till samhället.

  Sagt om boken:

  "Guwallius skildring är viktig och upplysande" (Carl-Michael Edenborg, Aftonbladet)

  "unik skildring av hur Sverige lagt ut en del av våldsmonopolet på entreprenad", "förtjänstfull granskning" (Johannes Nesser, Journalisten)

  "Att läsa frilansjournalisten Kolbjörn Guwallius wallraffande inifrån utbildningen är svindlande" (Petter Larsson, Sydsvenskan)

  "Nyanserad men oroande läsning", "Samlat så här har ämnet inte penetrerats på decennier" (Rikard Flyckt, Jönköpings-Posten)

  "en bok som berör så gott som oss alla" (Sven Martinger, BTJ-häftet)

   

  Sagt om Grip till varje pris av Kolbjörn Guwallius:

  Storartad journalistik, boken avslöjar ett vådligt snedsteg i vårt rättssamhälles dunkel (Situation Sthlm)

  Välbehövlig granskning, kittlande som det största äventyr (Sydsvenskan)

  En klassisk granskning, ett gräv över tid, en viktig bok (Tidskriften Scoop)

  Läs mer
 8. Plastikkirurgen, Ljudbok
  Plastikkirurgen, Ljudbok
  Ljudbok
  126,15 kr
  Den 5 maj 2007 hämtas en välkänd man upp av polisen från sin lyxiga takvåning i Västra hamnen i Malmö. Han är misstänkt för att ha våldtagit en 23-årig kvinna. En ofattbar historia vecklas ut – en om narcissism, galenskap, härskartekniker och tysta vittnen.

  Det här är historien om plastikkirurgen Carl-Åke Troilius.

  Leone Milton, författare och journalist, kartlägger i denna reportagebok händelserna kring fallet med Carl-Åke Troilius, i pressen känd som "Plastikkirurgen" och "Trollet". En redogörelse och historia om ett av Sveriges mest häpnadsväckande rättsfall, där sanningen överträffar verkligheten på värsta tänkbara sätt.
  Läs mer
 9. Så funkar lagarna / Lättläst, Ljudbok
  Så funkar lagarna / Lättläst, Ljudbok
  Ljudbok
  65,25 kr
  Det finns tusentals lagar som påverkar våra liv varje dag. I den här nya utgåvan av Så funkar lagarna presenteras återigen de allra viktigaste lagarna för oss idag. Många av dem är självklara. Den som rånar en butik eller slår ner en främling på gatan bryter mot lagen.

  Men ibland blir det mer komplicerat, och också sådana exempel tas upp i boken. Vad är egentligen allemansrätten? Får man gå i vilken skog man vill?
  Läs mer
 10. 25 skott : Dödsskjutningen av Eric Torell och polisens ansvar, Ljudbok
  25 skott : Dödsskjutningen av Eric Torell och polisens ansvar, Ljudbok
  Ljudbok
  108,75 kr

  I augusti 2018 sköts 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom ihjäl av polisen när han var ute med sitt leksaksvapen i centrala Stockholm. Sammanlagt lossade poliserna 25 skott. Drygt ett år senare friades poliserna från alla brottsmisstankar.

  Journalisten Gabriel Cardona Cervantes och polisen Rune Engström granskar händelsen som berörde hela Sverige. De kartlägger de många taktiska misstag som polisen gjorde före skottlossningen och lägger ihop det ansvarspussel som aldrig färdigställdes efter Erics död. Boken berättar också vem Eric var innan han blev känd som pojken med Downs syndrom . Den tecknar ett engagerande porträtt av Kungen av Vasastan , simguden och showmannen Eric.

  Rune Engström vittnar om en felaktig utbildningsmiljö och offensivt agerande med vapenfixering påverkad av amerikansk polis. Boken beskriver också polisens och Åklagarmyndighetens mörkning av polisiära dödsskjutningar, där i stort sett alla fall läggs ner och blir sekretessbelagda. Om Polismyndigheten hade varit bättre på att dra lärdom av sina brister hade många dödsskjutningar, som denna, kunnat undvikas.

  Läs mer
 11. Fatta lagen! (lättläst version), Ljudbok
  Fatta lagen! (lättläst version), Ljudbok
  Ljudbok
  87,00 kr

  Vi behöver alla känna till lagarna som styr oss och vår omvärld. Men det juridiska språket är ofta krångligt.

  I denna bearbetning av Dona Hariris Fatta lagen! får unga läsare möjlighet att bekanta sig med svenska lagar med relevans för deras liv. Språket är enkelt och personligt.

  I boken presenteras ett urval av situationer som unga människor kan hamna i. Vad behöver man till exempel veta när man hyr en lägenhet i andra hand? Vad innebär det att reklamera en vara? Vad är det för skillnad mellan förtal och förolämpning? Dessa och många andra frågor får läsaren svar på i Fatta lagen!

  Dona Hariri är jurist, föreläsare och programledare.

  Under sin uppväxt upplevde hon diskriminering och utanförskap, och tidigt bestämde hon sig för att bli jurist. Hon var 12 år när hon köpte sin första lagbok.

  Juridiken är ett demokratiskt verktyg och Dona arbetar som folkbildare på många olika sätt.. Att känn till sina rättigheter är grunden för jämlikhet, jämställdhet och alla människor lika värde.

  2019 debuterade hon som författare med Fatta lagen!

  Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida