Livläkarens besök : Roman

Livläkarens besök är en roman som skildrar en av de märkligaste och mest dramatiska episoderna i den nordiska historien. Det är den häpnadsväckande berättelsen om en ung tysk läkare, upplysningsman och idealist, som av den sinnessjuke konung Christian ges all makt, genomför en revolution, och krossas av den. Per Olov Enquists roman är också en stor och gripande kärleksroman, ett triangeldrama där aktörerna är den tyske livläkaren, den maktlöse envåldshärskaren och prinsessan som växer till kvinna. Livläkarens besök belönades 1999 med Augustpriset och betraktas i dag som en roman av hög internationell klass och finns översatt till 25 språk.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr

Mer information

ISBN 9789113046501
Förlag Norstedts
Författare Per Olov Enquist
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk Svenska
Mediatyp Bok

Detaljer

Livläkarens besök är en roman som skildrar en av de märkligaste och mest dramatiska episoderna i den nordiska historien. Det är den häpnadsväckande berättelsen om en ung tysk läkare, upplysningsman och idealist, som av den sinnessjuke konung Christian ges all makt, genomför en revolution, och krossas av den.
Per Olov Enquists roman är också en stor och gripande kärleksroman, ett triangeldrama där aktörerna är den tyske livläkaren, den maktlöse envåldshärskaren och prinsessan som växer till kvinna.

Livläkarens besök belönades 1999 med Augustpriset och betraktas i dag som en roman av hög internationell klass och finns översatt till 25 språk.