Kvinnan som var en fyr

Av Viveca Lärn
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

29 kr
Beskrivning

Viveca Lärns nya roman handlar om kvinnor och kärlek. Cecilia Ek är i femtioårsåldern, hon är ensamstående och bor i en gammal, lite förfallen villa i Örgryte, Göteborg. Hon har liksom inte behövt anstränga sig i livet för en lottovinst som hennes nu döda far vann i hennes namn har stått för grundförsörjningen, men nu är det slut med det. Hon måste rycka upp sig, börja försörja sig och har fått jobb som försäljare av nåt så löjligt som automatiska öronrensare.Utbildningen i denna ädla konst sker i New York, på den märkliga kursen dyker det upp en märklig dansk som raggar på henne genom att säga att ödet har bestämt dem för varandra. Det sätter igång denna tragikomiska berättelse. Cecilia varvar minnena från skyddad barndom med sina minnen av män. Många män, men av princip aldrig två med samma yrke. Allt berättat med ett väldigt gott humör, trots att det inte alltid varit så roligt. Hon har alltid trott att hon varit enda barnet, men i samband med att hon säljer villan får hon reda på att hon skulle haft en bror som försvann på mystiskt vis direkt efter födseln. Dansken följer efter henne hem till Sverige och så småningom visar det sig HUR ödet länkat dem samman.Kvinnan som var en fyr är en berättelse om en kvinna på gränsen till sammanbrott. Full av humor, och med ett allt starkare drag av svärta. Kan denna kvinna överhuvudtaget älska? Och varför vill dansken inte kyssas på riktigt?
Läs mer

Mer information

ISBN9789172638198
FörlagNorstedts Pocket
Författare Viveca Lärn
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Cecilia Ek fyller snart femtio, det är dags för henne att ta itu med sitt liv. Hon reser till New York för att utbilda sig till försäljare av batteridrivna öronrensare. Under resan väcks minnen till liv, minnen från barndomen och minnen av män. Massor av män, men av princip aldrig två med samma yrke.

På den märkliga kursen dyker det upp en egendomlig dansk, som snart knackar på dörren till hennes hotellrum och säger att hon är hans öde. För första gången är Cecilia berörd på ett sätt hon inte riktigt förstår eller kan hantera.

Kvinnan som var en fyr är en tragikomisk berättelse om en kvinna på gränsen till sammanbrott. Full av originell, varm humor, men också med ett starkt drag av svärta. Kan Cecilia överhuvudtaget älska? Varför vill dansken inte kyssas på riktigt? Och vad är det egentligen för öde han pratar om?

Viveca Lärn har vunnit en stor publik med sina romaner med motiv från Göteborg och västkusten, inte minst genom berättelserna om människorna på Saltön, som också blivit tv-serie. Hon har också skrivit ett flertal älskade barnböcker, till exempel Eddie- och Luddeböckerna. Dessutom medverkar hon som krönikör i Göteborgs-Posten varje lördag.

Lyssna på ett utdrag från ljudboken