Kvilta livet på landet

Av Dorte Jollman
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

70 kr
Beskrivning

Författaren Dorte Jollmann härstammar själv från bondesläkter, och minns från sin barndom hur hästar fortfarande användes som dragdjur framför jordbruksredskapen, och hur säden skördades med självbindare som lämnade sädeskärvar efter sig för att torka på fälten. Hur mjölken kördes i mjölkkannor till mejeriet och vatten pumpades upp ur brunnen och bars in i huset i hinkar. Större delen av året fanns det arbete i köksträdgården, och i fruktträdgården plockades bär och frukt.

Detta liv på landet har hon ritat och sytt upp i olika små block, populärt även kallade "stamps". De sydda blocken kan sättas samman till en helhet men också användas separat i sin befintliga storlek, eller förminskas eller förstoras och användas som dekorationer på t.ex. grytlappar, bordstabletter, kuddar med mera.

Boken går igenom de olika material som behövs för att sy blocken, olika redskap som kan underlätta arbetet och olika tekniker. Sedan följer utförliga steg för steg-beskrivningar av hur man syr de olika motiven och hur de kan användas.

Boken är rikligt illustrerad, både med teckningar som tydligt visar de olika momenten och med foton av de färdiga arbetena.
Läs mer

Mer information

ISBN9789153424796
FörlagIca Bokförlag
Författare Dorte Jollman
BandtypInbunden
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok