Jonathan Strange & Mr Norrell

Av Susanna Clarke
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

86 kr
Beskrivning

För länge, länge sedan när magin fortfarande existerade i England var den störste magikern the Raven King, ett människobarn som växte upp bland älvor. Nu är det början av 1800-talet, the Raven King är bara en legend, och engelsmännen, med sin galne kung och sina slagfärdiga poeter, tror inte längre på magiker. Då uppenbarar sig enstöringen Mr Norrell och nyheten om magins återkomst till England sprider sig.
Läs mer

Mer information

ISBN9789172637283
FörlagNorstedts Pocket
Författare Susanna Clarke
BandtypStorpocket
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Jonathan Strange & Mr Norrell utspelar sig i England under Napoleonkrigen i början av 1800-talet och handlar om magiker och spöken, maktspel och korruption, passion, svartsjuka och ond bråd död. För länge, länge sedan när magin fortfarande existerade i England var den störste magikern the Raven King, ett människobarn som växte upp bland älvor. Nu är det början av 1800-talet, the Raven King är bara en legend, och engelsmännen, med sin galne kung och sina slagfärdiga poeter, tror inte längre på magiker. Då uppenbarar sig enstöringen Mr Norrell och nyheten om magins återkomst till England sprider sig. Han övertalas att hjälpa regeringen i kriget mot Napoleon och åker till London där han möter den begåvade Jonathan Strange. Tillsammans ger de sig ut i kriget för att med sina gemensamma färdigheter hjälpa till. Men deras kompanjonskap förvandlas snart till rivalitet. Slutligen hotar Stranges obetänksamma strävan att återuppväcka gammal magi att förgöra inte bara vänskapen med Mr Norrell, utan också allt som han håller kärt.

Jonathan Strange & Mr Norrell är en elegant och kvick roman och stilen har jämförts med Jane Austen och Charles Dickens, som också hör till Susanna Clarkes favoritförfattare liksom C S Lewis och JRR Tolkien. Boken, som utkom i England och USA i september förra året, blev omedelbart en bästsäljare och har nu sålts till 33 länder. Den har tilldelats Hugo Award, ett stort pris i science fiction-genren, och nominerats till det prestigefyllda Man Booker Prize och till Guardian First Award. Nyligen fick Susanna Clarke the 'Newcomer of the Year' Award vid the 2005 British Book Awards. Filmrättigheterna är köpta av New Line Cinema som stod bakom produktionen av Lord of the Rings.