Jag ska göra dig så lycklig

Av Anne B. Ragde
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden.

I bostadsrättsföreningen "Ungdomens egna hem" utanför Trondheim bor åtta familjer tätt inpå varandra. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa.

I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175031552
FörlagMånpocket
Författare Anne B. Ragde
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Åter till 60-talet1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden.
I bostadsrättsföreningen ”Ungdomens egna hem” strax utanför Trondheim sjuder det av otyglad livslust blandat med försök till social kontroll. Åtta familjer bor tätt inpå varandra, övervakar varandras klädsel, uppförande och levnadsvanor och har alltid tid att bjuda på en svidande kommentar eller ett kritiskt öga. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa. Och är man riktigt lyckosam får man en glimt av kvinnan i fyran som alltid sköter tvätten spritt språngande naken. En dag kommer en ung elektriker och erbjuder sig att installera titthål i dörrarna…

I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig.


"Men egentligen är mycket i romanpersonernas tankar och handlingar kusligt tidlöst. Också därför är Jag ska göra dig så lycklig en roman man både sträckläser och läser om igen." Upsala Nya Tidning