Jag såg henne idag i receptionen

Av Anders Fager
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Cornelia är elva år när hon hittar sin mamma död vid gasspisen. Det är då hon hör mannen som viskar i vinden och i gasen och som lovar att hon ska bli hans drottning. Bara hon släpper in honom i människornas värld. Han vet att hon kan hjälpa honom. För Cornelia är speciell.

Anders Fager återvänder till det hemsökta Stockholm han skildrade i den kritikerrosade Samlade svenska kulter (2011). En stad lik vår egen, men där monstrum och uråldriga gudar spelar ett spel vi ibland kan ana.

Jag såg henne idag i receptionen är en skräckhistoria, en berättelse om kärlek och en uppväxtskildring från nittiotalets Stockholm som tar oss från exklusiva fester i Stockholm, till bunkrar under Berlin, till drottning Kristinas Rom.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175032320
FörlagMånpocket
Författare Anders Fager
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Möt Cornelia Karlsson – fotomodell, c-kändis och häxaCornelia Karlsson är elva år när hon hittar sin mamma död vid gasspisen. Det är då hon hör honom för första gången. Mannen som viskar i vinden och i gasen och i bruset från trafiken och som lovar att Cornelia ska bli hans drottning. Bara hon släpper in honom i människornas värld. Den Viskande Mannen vet att hon kan hjälpa honom med det. För Cornelia är speciell.

Cornelia Karlsson växer upp till MTV, med Nirvana och Madonna. Rastlös och ständigt på flykt från sig själv och från viskningarna bara hon kan höra. Men sakta inser hon att hon inte kan fly. Hon måste stå upp och kämpa för att inte gå under. Kanske stå upp för hela världen. Hon måste lära sig att förstå vem hon verkligen är och att använda sina gåvor.

I Jag såg henne idag i receptionen återvänder Anders Fager till det hemsökta Stockholm han skildrade i den kritikerrosade Samlade svenska kulter från 2011. En stad väldigt lik vår egen, men där monstrum och uråldriga gudar spelar ett spel vi ibland kan ana.

Jag såg henne idag i receptionen är en skräckhistoria, en berättelse om kärlek och om att växa upp i nittiotalets Stockholm. En resa som tar oss från exklusiva fester i Stockholm, till bunkrar under Berlin, till drottning Kristinas Rom.


"Jävlar, vilka demoner av skräckmästaren, Anders Fagers nya roman får håren att resa sig." Aftonbladet