Infiltratören

Av Alex Berenson
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

130 kr
Beskrivning

John Wells är den ende amerikanske CIA-agent som lyckats infiltrera al-Qaida. Långt före attentatet den 11 september befann sig Wells i de pakistanska och afghanska bergen tillsammans med mujahedin – och al-Qaida-anhängare. Åren går och på CIA-högkvarteret Langley, Virginia, undrar man varför han inte levererar någon information. Har han gått förlorad? Efter ett bakhåll mot en amerikansk konvoj ger han sig dock till känna, och skickas hem till USA för att vänta på nya order. På CIA är man varse hans återkomst, men till vilken sida hör han nu? Går han att lita på? Edgar-belönade terrorthrillern Infiltratören av debutanten och New York Times-journalisten Alex Berenson är en äkta nagelbitare från första till sista sidan.
Läs mer

Mer information

ISBN9789151848846
FörlagPrisma
Författare Alex Berenson
BandtypInbunden
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

John Wells är den ende amerikanske CIA-agent som lyckats infiltrera al-Qaida. Långt före 11 september-attentatet befann sig Wells i de pakistanska och afghanska bergen tillsammans med mujahedin – och al-Qaida-anhängare.
Åren går och på CIA-högkvarteret Langley, Virginia, undrar man vad som har hänt med Wells, varför han inte levererar någon information. Har han gått förlorad? Efter ett bakhåll mot en amerikansk konvoj ger han sig dock till känna, efter fyra års total tystnad.
Under åren i bergen har han konverterat till islam (Wells är från Libanon på mödernet) och hans syn på hemlandet har förändrats. Men han avskyr alltjämt al-Qaidas sätt att offra oskyldiga människor i Profetens namn. Kort efter det att han givit sig till känna skickas han hem till USA av al-Qaida-ledaren Omar Khadri, för att vänta på nya order. Han blir en så kallad ”sleeper”.
På CIA är man också varse hans återkomst, men till vilken sida hör han nu? Går han att lita på? Hos sin chef på Langley har han fortfarande kvar förtroendet, men andra vill få honom ur vägen. Under tiden står det alltmer klart för John Wells vilket fruktansvärt attentat som planeras i Los Angeles, och där han själv är en del av den djävulska planen.
Edgar-belönade terrorthrillern Infiltratören av debutanten och New York Times-journalisten Alex Berenson är en äkta nagelbitare från första till sista sidan.