Hornsgatan

Hornsgatan knyter an till Ernst Brunners framgångsrika roman Kocksgatan 1991. Persongalleriet är ett annat, stämningen och intensiteten är densamma. Två gator, två livstrådar knyts samman tvärs över Södermalm.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

29 kr

Mer information

ISBN 9789174291131
Tillgägnlig för order Ja
Status Nej
Förlag Bonnier Pocket
Författare Ernst Brunner
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Hornsgatan knyter an till Brunners framgångsrika roman Kocksgatan.Hornsgatan i Stockholm är en brokig, stökig, hårt trafikerad gammal paradgata för både plebejer och patricier. I sin nya roman ger sig Ernst Brunner djupt in i myllret av yviga konstnärer och tatuerare, ballongfarare och Pridedemonstranter, en klunga människor som kan föra tankarna till persongalleriet i Fredmans epistlar. Och han väcker till liv den stad som slumrar under trottoarer, gator och torg, det urgamla Söder som sakta rest sig ur Mälaren. Ett Söder där det en gång fanns en insjö, där stadens gator var stigar med plank på bägge sidor och bak planken var grönsakstäppor. Bredast var stigen som saknade namn men blev Hornsgatan.

Hornsgatan knyter an till Ernst Brunners framgångsrika roman Kocksgatan från 1991. Persongalleriet är ett annat, stämningen och intensiteten är densamma. Två gator, två livstrådar knyts samman tvärs över Södermalm.


"Hornsgatan är en vidunderlig roman." Borås Tidning

"Det är helt enkelt en mästerlig roman, från det sublimt tänkvärda till det sanslöst underhållande och komiska." SvD

"Ernst Brunner är i sitt esse och har skapat ett myllrande äreminne över en hel stadsdel och dess brokiga folkliv." UNT