Herakles

Av Theodor Kallifatides
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Gudarna har skapat världen och gjort sitt. Nu skall vi ställa den till rätta!”
 Så säger Herakles och tar på sig den uppgift som skulle göra honom till den störste av alla hjältar i mänsklighetens minne.
 Han genomkorsade världen och märkte den med sin kropp på samma sätt som två tusen år senare Kristus gjorde det med sin lära.
 Herakles var kroppens Kristus.
 Städer uppkallades efter honom, ännu finns det sådana som bär hans namn, som till exempel Herakleion på Kreta. Man byggde monument och tempel till hans ära. Hans stoder på Gadeiras klippa, det vill säga våra dagars Gibraltar, markerade då kända världens ände. Det outplånliga avtryck som Herakles lämnade hos människorna betalade han ett pris för: friheten, rättvisan, kärleken.
 Vi följer Herakles steg för steg: från osäker och stammande pojke till åldrande krigsherre. Kallifatides roman fångar, förstärker och förmedlar mytens skönhet.

 Hösten 2002 utnämndes Kallifatides av regeringen till professor ”för ett storartat författarskap”. Han har också tilldelats konungens personliga medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band, för sina insatser i samhällsdebatten. Herakles är bok nummer 37 i Kallifatides litterära verksamhet


Läs mer

Mer information

ISBN9789100115609
FörlagAlbert Bonniers Förlag
Författare Theodor Kallifatides
BandtypÖvrigt
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer"Gudarna har skapat världen och gjort sitt. Nu skall vi ställa den tillrätta!"

Så säger Herakles och tar på sig den uppgift som skulle göra honom till den störste av alla hjältar i mänsklighetens minne. Han genomkorsade världen och märkte den med sin kropp på samma sätt som två tusen år senare Kristus gjorde det med sin lära. Herakles var kroppens Kristus.
 Det outplånliga avtryck som Herakles lämnade hos människorna betalade han ett pris för: friheten, rättvisan, kärleken.
 Vi följer Herakles steg för steg: från osäker och stammande pojke till åldrande krigsherre. Kallifatides roman fångar, förstärker och förmedlar mytens skönhet.

Herakles är den mest populäre av alla grekiska heroer, en antik mytgestalt och son till Zeus och Alkmene. Han tvingades genomföra tolv storverk, bland annat att rensa kung Augias stall, fånga den vilda tjuren på Kreta, döda hydran vid Lerna och hämta amasondrottningen Hippolytes gördel. Samt avlösa Atlas som bärare av himlavalvet på sina skuldror.Andra kunder köpte också