Hannus mat

Av Hannu Sarenström
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

150 kr
Beskrivning

"Den mat jag arbetar med spänner från det klassiska franska köket till dagens internationella utbud, och aldrig har matmöjligheterna varit så stora som idag. Sedan 1989 har jag skrivit om mat i Allt om trädgård, recept som passar både för säsongen och ekonomin. När utgifterna är stora behöver maten inte bli tråkig, gott är inte alltid lika med dyrt".Hannu Sarenström
Läs mer

Mer information

ISBN9789151844510
FörlagPrisma
Författare Hannu Sarenström
BandtypKartonnage
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Äntligen kommer den svenska motsvarigheten till den nakne kocken, Hannu Sarenström, ut med sin egen matbok. Boken är fylld med doftande, oftast lättlagade maträtter med spännande kryddor och tillbehör.
Här finns enkla, men absolut inte tråkiga vardagsrätter som snabbt går att laga till när man kommer hem från jobbet. Till helgen finns läckra festmiddagar och desserter att välja på alltefter smak och kassa. Mycket grönsaker blir det, något som faller sig naturligt för en hängiven trädgårdsodlare som Hannu. Men här finns även skaldjurs-, fisk-, kyckling-, kött och sopprecept:

· Linssoppa, färgad av tomat och exotiska smaker
· Parmesanfyllda kräftstjärtar med saffranssquash
· Rostade morötter och palsternackor med citronsköljda revbensspjäll
· Skördefat med gratinerad mozarellatomat och körvelyoughurt
· Saffransmarinerad torskfilé på grön bädd med dijonsmör

Recepten följer årstiderna från kräftskiva, advents- och julmiddagar, mellandagsrea med rester från julbordet, asiatisk smalmat, vårliga fiskrätter till läckra sommarsallader.
Detta är inte rätter man kan beställa på restaurang utan Hannus högst personliga mat. Han skriver: "Att laga mat handlar om kreativitet och experimentlust. Matlagning kan vara som att cykla, när man väl kan det så är det bara att trampa på."
Det vackert formgivna boken är illustrerad med Hannus utsökt färgrika fotografier.