Laddar ...
Motståndets Estetik : affischer från utomparlamentarisk vänster 1970-2018

Motståndets Estetik : affischer från utomparlamentarisk vänster 1970-2018

Från bondmora till konstväverska : Cilluf Olsson 1847-1916

Från bondmora till konstväverska : Cilluf Olsson 1847-1916

Glada berget

294,00 kr
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Isbn 9789186033019
Förlag Faun Förlag
Publiceringsdatum 1 aug. 2009
Media format Bok
Format Häftad
Språk Svenska
Längd 194 sidor
Författare Gunnar Thunberg
Designed by Carlsson, Siewert
Illustratör Thunberg, Gunnar
Alternativa produkter
av Gunnar Thunberg
Bok
År 1953 rasade min värld på Svinberget samman. Huset, som min farfar byggt och där både pappa och jag vuxit upp, skulle rivas. Glada berget är elvaårige Gunnars berättelse är en dagbok i bilder och texter från den sista veckan på Svinberget. Om hur det är att leva och leka och lyssna och lära i fyrtio- och femtiotalets Örebro. Boken är en bildrik berättelse. Mina föräldrar sparade alla mina teckningar. Förmågan att teckna har jag ärvt efter pappa Gustav, som var duktig tecknare och sångare. Pappa och jag ritade ofta tillsammans.

Att skriva ur en elvaårig pojkes synvinkel är inte det lättaste. Som tur var hade jag lekkamrater, som får plats i berättelsen. Boken kan läsas av alla som vill höra och se hur en augustivecka i en elvaårig pojkes liv såg ut för sextio år sedan. Så nära men ändå så långt bort... Man berättade mycket och umgicks över åldersgränserna. TV fanns inte. Och som liten fick jag följa med på kalas. Satt under bordet och hörde allt. Alla skrönor blev till bilder som sparades.

Allt utspelas i Örebro, en ganska stor stad men samtidigt en liten ankdamm.

Glada berget rymmer massor av underbara barnteckningar och teckningar som författaren kompletterar med. Allt i fyrfärg, förstås. Och så elvaårige Gunnars egna berättelser om livet på Svinberget, förlåt, Glada berget.

Boken utkommer i början av augusti.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Glada berget