Gentlemän och spelare

Vem är "Mullvaden", den mystiske person vars illvilliga practical jokes gradvis stegras mot våld - och kanske till och med mord? Och hur kan en gammal och halvt bortglömd skandal förvandlas till något som kan få en jätte på fall? Joanne Harris nya roman är en klassisk whodunnit-histora - ett begränsat antal människor, en plats varifrån det inte går att komma undan och en ständigt stegrande spänning.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

120 kr

Mer information

ISBN 9789151846071
Förlag Prisma
Författare Joanne Harris
Bandtyp Inbunden
Upplaga 1
Språk Svenska
Mediatyp Bok

Detaljer

Vem är ”Mullvaden”, den mystiske person vars illvilliga practical jokes gradvis stegras mot våld – och kanske till och med mord? Och hur kan en gammal och halvt bortglömd skandal förvandlas till något som kan få en jätte på fall?

Platsen är S:t Oswalds, ett gammalt och väletablerat läroverk för pojkar i norra England. Ett nytt läsår har just börjat, och för skolans personal och elever blåser nya och ovälkomna vindar. Kostymbärare, skrivbordsarbete och informationsteknologi styr världen, och Roy Straitley – latinlärare, excentriker och veteran på S:t Oswalds – funderar slutligen och motvilligt på att gå i pension. Men i skydd av skolans triviala konkurrens, futtiga dispyter och vardagliga kriser rör sig en mörkare underström. Och ett hätskt gammalt groll, undangömt och omsorgsfullt vårdat i tretton år, är på väg att brisera.
Joanne Harris nya roman är en klassisk whodunnit-histora – ett begränsat antal människor, en plats varifrån det inte går att komma undan och en ständigt stegrande spänning.

”Ms Harris, som åstadkommer något nytt för varje bok har lyckats med ännu en succé.”
Sunday Telegraph