Fruset ögonblick

Av Camilla Ceder
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

”… överglänser många av sina kollegor i deckarbranschen.” Dagbladet

”… Ceder är skicklig på att fånga det psykologiska spelet mellan människorna, och hittar en nerv i det vardagliga…” Kristianstadsbladet

”Camilla Ceder fångar skickligt miljöerna och skissar trovärdigt karaktärerna…” Östersundsposten

Seja väcks tidigt en decembermorgon av grannen Åke, som chockad berättar att han har hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad. För Seja tränger minnen från det förflutna fram när hon och Åke rullar in på uppfarten till verkstaden: Hon måste få se den döde. Och ur hennes minnen växer en besatthet fram som kommer att få konsekvenser inte bara för Seja, utan även för polisutredningen och inte minst för kriminalkommissarie Christian Tell.

Camilla Ceder är född 1977 och bosatt i Majorna, Göteborg. Hon är utbildad inom socialt arbete och psykoterapi och är vid sidan av författandet verksam som kurator och socialarbetare. Fruset ögonblick är hennes debutroman. Den har redan sålts till flera länder, bl.a. Tyskland, Holland, Italien och Danmark.


Läs mer

Mer information

ISBN9789170017230
FörlagMånpocket
Författare Camilla Ceder
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

DetaljerEn mordgåta mitt i den svenska myllan

Slut hans ögon, för djävulen. Den spontana tanken förbryllade: orden som kommit till henne. Den marinblå Helly Hansen-tröjan var en likadan som den hennes far ofta burit under jackan vintertid. Det blonda håret var nerdränkt i blod, stelnat och mörknat. Slut hans ögon, upprepade hon viskande och kunde inte längre hindra tårarna.

När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad.

Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.

Fruset ögonblick är en debut som med deckarens verktyg mejslar fram ett Sverige bortom allfarvägen. Där väver Camilla Ceder med fingertoppskänsla för det vardagligt mänskliga fram berättelsen om en handfull liv vilka av slump, nödvändighet och historia strålar samman i ett våldsamt dödsfall. Ett dödsfall som vid första anblicken ter sig obegripligt för polisgruppen med kriminalkommissarie Christian Tell i spetsen.