Från Långviken till Tarsus : en segling genom livet

Av Ebbe Gustafsson
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

135 kr
Beskrivning

Att segla och ge sig tid att leva sig in i andra länders kulturer och historia är Ebbes ambition. Från Långviken till Tarsus blandar seglingsupp­levelser med intryck från platserna de besöker. Grekiska tempel, turkisk magdans, italienska marinor, sjösjuka och friska vindar – allt i en tilltalande blandning. Boken rymmer femtio år av hängivet seglarliv. Författarens livsnjutning smittar av sig och kommer säkert inspirera såväl soffseglare med drömmar som aktivt båtfolk att söka efter ett ”båtliv med insida”.
Läs mer

Mer information

ISBN9789189564145
FörlagNautiska
Författare Ebbe Gustafsson
BandtypInbunden
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Ebbe är inte född med sjöben. Länge var han en landkrabba utan längtan till havs. Hade det inte varit för vännen Ragnar, som älskar att segla, och den klassiska boken Önskeresan av Göran Schildt skulle kanske Ebbe stannat kvar i stugan. Nu köper han istället en båt och med en nyfikenhet som då och då leder upp på grund och grynnor utforskar han och hans familj de svenska och åländska skärgårdarna i stadigt läckande båtar. I boken blandas familjens eskapader med levande skärgårdsbeskrivningar och historier om kända original ute på öarna.

Så småningom är alla ombord rutinerade seglare och färderna utsträcks nu till Europas kanaler och det blå Medelhavet. Att segla och ge sig tid att leva sig in i andra länders kulturer och historia är Ebbes ambition, så här blandas seglingsupp­levelser med intryck från platserna de besöker. Grekiska tempel, turkisk magdans, italienska marinor, sjösjuka och friska vindar – allt i en tilltalande blandning.

Boken rymmer femtio år av hängivet seglarliv. Författarens livsnjutning smittar av sig och kommer säkert inspirera såväl soffseglare med drömmar som aktivt båtfolk att söka efter ett ”båtliv med insida”.