Från andra sidan graven

Av Simon Beckett
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

En ung flicka hittas begravd på den ödsliga Dartmoorheden. Polisen är övertygad om att hon är ett av seriemördaren Jerome Monks offer. Och när Monk till slut erkänner och sätts bakom lås och bom går vardagslivet vidare för rättsantropologen David Hunter och de andra i teamet.

Till en dag åtta år senare. Då har Monk rymt från fängelset, och snart visar det sig att inget är som man en gång trodde. Medan en mardrömslik jakt tar sin början blir Hunter alltmer osäker på vem han egentligen kan lita på …


Läs mer

Mer information

ISBN9789175030616
FörlagMånpocket
Författare Simon Beckett
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Ingen kommer undan sitt förflutnaVid första anblicken kunde det ha varit vad som helst – en sten, en trädrot, en växt av något slag. Men ur hedens fuktiga jord stack resterna av en hand upp, benen blänkte vita.

Det har nu gått åtta år sedan kroppen av en ung flicka hittades begravd ute på den ödsliga Dartmoorheden. Polisen var helt säker på att hon var ännu ett av våldtäktsmannen och seriemördaren Jerome Monks tonårsoffer. Monk erkände till slut och sattes bakom lås och bom. Rättsantropologen David Hunter och de andra i teamet ansåg fallet vara löst.

En morgon ringer det på David Hunters dörr. Där står kriminalpolis Terry Connor, en av dem som jobbade med Monkfallet. Han berättar att Monk har lyckats rymma från anstalten. Monk verkar nu ha siktet inställt på hämnd och hans måltavla är alla som ingick i teamet för åtta år sedan. Motvilligt låter Hunter sig övertalas att på nytt engagera sig i fallet. Snart upptäcker han att inget egentligen är som de en gång trodde. Under den gastkramande jakten blir Hunter alltmer osäker på vem han egentligen kan lita på.

Från andra sidan graven är den fjärde kriminalromanen om rättsantropolog David Hunter. Handlingen utspelar sig några år tidigare än i Becketts andra böcker, Dödens kemi, Skrivet i eld och Dödens viskningar, och här får läsarna för först gången veta lite om Hunters förflutna.


"Simon Beckett är en lysande författare som än en gång lyckas balansera beskrivningarna av Hunters yrkesutövning med en fin känsla för miljöer och för laddade stämningar." Norra Skåne