Foxfire : confession of a girl gang

Av Joyce Carol Oates
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Joyce Carol Oates klassiker om ett gäng 13-åriga tjejer som kallar sig Foxfire i 1950-talets USA.

De unga tjejerna är redan utsatta genom att de alla kommer från hem där familjerna är trasiga av alkoholism och hustrumisshandel. I gruppen finner de sin enda tillhörighet och identitet. De slår tillbaka mot fattigdomen de omges av, och hämnas orättvisor och förödmjukelser de utsätts för. När sedan Foxfireligan börjar göra inbrott och hämnas märker de snart att de får makt.

I romanen tecknar Joyce Carol Oates en bild av det amerikanska samhälle hon väl känner till och som är ett tema hon ofta följer i sina romaner.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175030999
FörlagMånpocket
Författare Joyce Carol Oates
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

En tjejligas bekännelserDet är 1950-talets USA. En grupp 13-åriga tjejer i en mindre stad startar en tjejliga och kallar sig Foxfire - för att slå tillbaka mot fattigdomen de omges av, och hämnas orättvisor och förödmjukelser de utsätts för.

Tjejerna är unga och utsatta redan genom att de alla kommer från hem där familjerna är trasiga av alkoholism och hustrumisshandel. I gruppen finner tjejerna sin enda tillhörighet och identitet.

När sedan Foxfireligan börjar göra inbrott och hämnas märker de snart att de får makt.

Där finns bland annat hämnden på den närgångne läraren Buttinger, anfallet på försäljaren Wimpy Wirtz som tafsar på dem, stölden av ett annat gängs bil - och en färd i den som slutar i diket. En av tjejerna skriver Foxfires dagbok och ser, åratal efteråt, tillbaka på tiden med Foxfire.

I romanen tecknar författaren en bild av det amerikanska samhälle hon väl känner och som är ett tema hon ofta följer i sina romaner.