Fiender

Av Renzo Aneröd
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Elin går på Waldorfskola men blir förflyttad efter att hon skrivit en högerextremistisk uppsats. Istället hamnar hon hos sin pappa på Hisingen - en förort märkt av missbruk, kriminalitet och nedmonterad välfärd. I sin nya skola slåss hon snart mot både invandrare och vänsteraktivister, och där träffar hon Daniel.
För ungdomarna som söker sin framtid i skuggan av den nedmonterade välfärden är världen laglös, våldsam och fylld av trakasserier och förnedring. Några flyr in i GHB-missbruk, en del söker tryggheten i gänget där alla har samma etniska rötter, andra dras till politiska rörelser där de finner förklaringar till sin utsatthet och övervinner sin rädsla.

Fiender är en intensiv och skakande roman om ungdomar som dras till extrema rörelser och är tredje delen i Renzo Aneröds trilogi om varför unga människor väljer våldets och kriminalitetens väg.

"Fiender är en blivande klassiker skriven av en författare som nu tagit steget in bland de riktigt stora samtidsskildrarna. Renzo Aneröd har på kort tid stigit fram som en av Sveriges viktigaste författare. Romanen Fiender är hans mästarprov. Med absolut gehör berättar Renzo en spännande och gripande historia om människor att älska eller hata, i ett land vi inte vill kännas vid."
Peter Birro

"Boken är fängslande och skriven för att sträckläsas. Språket är lätt, rakt och helt perfekt i sitt sammanhang. Detta ska inte lindas in i vackra utsvävningar utan visas upp som det är; brutalt och helt fel från grunden. Aneröds bok ligger helt rätt i tiden. Han skildrar en verklighet som finns där ute."
Dalademokraten

"Som bäst är Aneröd när han tar den svåra vägen och låter ytterligheterna samverka i samma person. De flesta av gestalterna måste jag ta till mig, lyssna på, också extremisterna."
Göteborgs-Posten
Läs mer

Mer information

ISBN9789186369545
FörlagPocketförlaget
Författare Renzo Aneröd
BandtypÖvrigt
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok