Falla (Eurydike)

Falla (Eurydike)

av Agneta Enckell
Bok
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
SKU 9789189066045

Beskrivning / Falla (Eurydike)

Falla (Eyrudike) är Agneta Enckells tredje diktsamling från 1991, nominerad till Finlandiapriset, här i ny utgåva i N/L:s poesibibliotek, med förord av översättaren och litteraturkritikern John Swedenmark. 

"Det är en mångfald av förhållningssätt till livet (och enkannerligen till kvinnligheten) som passerar förbi på sextio sidor, som känns som många fler. Teman återkommer i olika sammanhang och tonarter, till exempel kvinnomord och fotografering, medan andra infall är mer aparta och ändå fogar in sig i helheten (...) Men soloinstrumentet är ändå verbet falla och dess avledningar, som återkommer hur många gånger som helst..." (Ur John Swedenmarks förord.)

AGNETA ENCKELL är en finlandssvensk poet och mottagare av bland annat Lydia och Herman Erikssons stipendium och Gerard Bonniers lyrikpris.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

 

Mer information:

Isbn 9789189066045
Förlag Nirstedt/litteratur
Utgivningsdatum 3 juni 2020
Typ Bok
Format Inbunden
Språk Svenska
Serie N/L:s poesibibliotek
Antal sidor 76
Författare Agneta Enckell
Foreword by Swedenmark, John