2,00 kr - 4 636,00 kr
4 636,00 kr
2,00 kr

2237 produkter

2237 produkter

E-böcker - Lyrik & poesi

Laddar ...
Visa som Rutnät Lista

Sortering

Stigande ordning Fallande ordning
 1. Attack mot intigheten, E-bok
  Attack mot intigheten, E-bok
  E-bok
  71,05 kr
  "Ingen natt kändes så svart som denna, men efter ett par timmar märkte jag att även mörkret lyser, svagt men stilla."

  I diktsamlingen "Attack mot intigheten" skriver Tommy Olofsson om sina föräldrars sista dagar och död och om den plågsamma insikten om den ytterst tillfälliga livsnärvaron. Han skriver om innerlig, men ändå bräcklig, och ambivalent kärlek. Om tomheten, intigheten och alltings oundvikliga förfall.

  Tommy Olofsson (1950-) är en svensk poet, författare och litteraturvetare. Han debuterade 1970 med boken "Små pratologier", en samling prosadikter, och har sedan dess publicerat ett 20-tal olika verk och tilldelats både Tegnér-priset och Karl Vennbergs pris.
  Läs mer
 2. Kaninen rymde, E-bok
  Kaninen rymde, E-bok
  E-bok
  58,00 kr

  En sommardag rymmer kaninen ur sin bur. Det landskap som möter honom har först alla kännetecknen hos en svensk skog. Snart öppnar sig en mångfald associationer - minnesfragment, bortträngda känslor, motstridigheter och olösta gåtor.

  Jonas Modigs diktsamling är en både lekfull och allvarlig betraktelse där klassiskt formspråk mer än gärna delar med sig av utrymmet till vardagens tendenser och mediebrus.

  Läs mer
 3. Dikter, E-bok
  Dikter, E-bok
  E-bok
  38,34 kr

  Boken består av ca:150 dikter skrivna mellan 2014 och 2016.
  Dikterna är mestadels skrivna i enkel rimform och berör reflexioner över olika betraktelser i livet.

  Författaren har tidigare, 2010, utgivit diktsamlingen Tiden och Ljuset.

  Rolf Arnheden är numera pensionerad och har under sitt yrkesverksamma liv under drygt 40 år arbetat med maskinkonstruktion och produktutveckling inom detta område.
  Under de senare åren har författaren kommit till insikt om att konstruktion av maskiner och att skriva poesi ej är så olika kreativa verksamheter som många kan tro.
  Det handlar båda om reflexion över samband och förenkling av att uttrycka dessa till en fungerande helhet.

   

  Läs mer
 4. Sommar 1990, E-bok
  Sommar 1990, E-bok
  E-bok
  21,75 kr
  Juldagen 2016 dog George Michael, 53 år gammal. 26 år tidigare fick en elvaårig pojke Listen Without Prejudice vol. 1 i julklapp. Det var starten på en livslång förälskelse i soulen och funken; i hela den svarta musikhistorien.

  Sommar 1990 är en tillfällig återkomst till musikjournalistiken av SEBASTIAN SUAREZ-GOLBORNE [f. 1979], som tidigare skrivit för bland annat Sonic, Bomben och Dagens Nyheter.
  Läs mer
 5. Livet: Ibland sött, ibland bittert., E-bok
  Livet: Ibland sött, ibland bittert., E-bok
  E-bok
  73,73 kr
  Ibland allt glänser, mörkret existerar inte, och om det gör det, är det för att beskydda oss.
  Men ibland är ljuset dunkel och lyser inte själen, och mörkret är inte till vårt beskydd, utan skrämmer oss, fyller oss med bitterhet och gör oss deprimerade.
  Sådana dagar finner vi inte tröst i någonting, det söta är bittert och det bittra smakar pyton.
    Våra vänners leende är för oss ett hån, och den smakfulla maten som mamma brukar göra, dessa dagar smakar ingenting och det är inte värt att äta.
  Sådana dagar är dödens bläcka ansikte, lik skönheten personifierad. De tomma och mörka ögonhålorna är lik fullmåne som befriar våras själar.
  Dödens magra figur är lik skinnande sol som är beredd att befria våra själar från mörkret som täcker enda in i våras inälvor.
  Sådana dagar vill vi dansa med döden, kråma döden, kyssa döden, smeka döden och från dödens bröst dricka den söta gifte som kommer att göra slut på vår lidande.
  Men sedan kommer i våras liv de andra dagar och vi känner sällskapet av vår familj enda in i våra hjärtan. Våra vänner är för oss en glädje och vi för dem.
  Våra grannar hälsar oss med glädje och bjuder oss på en kopp kaffe inne i sitt hem, och detta är för dem ett nöje och för oss en tillfredställelse.
  Men de här dagarna blir avbryta av de andra och livet försätter med det ena och med det andra, inte lika för alla, utan lite mer av det ena för några och lite mer av det andra för vissa.
  Detta gör att vissa tycker att livet är orättvis, eftersom de flesta av sina dagar är bittra. Och detta utan att dem gjort sig skyldiga till det, och inte heller får de möjligheten att förändra det.
  Vem i sin desperation har inte önska sig att fartyget som tog honom till den här världen, heller hade kollidera med solen och på det säte dö omfamnad av ljusa strålar, än smaka på detta livets mörka bitterhet!
  Sådan är livet, och verkar inte ha bot. Det ger intryck av att man inte kan göra annat än att leva det, tills den dag då den tar slut, såväl av det ena och det andra.
  Mitt väsen kan inte förklara varför livet är sådan, kanske du kan, inte jag, kanske någon med erfarenheten eller gudomligheten av en parallell värld kan.
  Och möjligen prästen eller filosofen, eller skvaller kärring som bor bredvid, hon som vet allt utan att veta någonting och känner alla utan att känna någon.
  Kanske någon av dem kan förklara, varför är livet sådär, med lyckliga och glada stunden och stunden av sorg och enslighet.

  Ingen viktigt. Bara någon som försöker dela lite av sin syn på livet.
  Och se om det är till hjälp för någon.
  Läs mer
 6. 58 grötrim från 1850-talet – minibok om bortglömda julseden, E-bok
  58 grötrim från 1850-talet – minibok om bortglömda julseden, E-bok
  E-bok
  18,85 kr
  Många av de julseder som var ett måste för bara 200 år sedan är på väg att försvinna helt.

  Med hjälp av den här e-boken kan du återuppliva en av 1800-talets mest populära sysselsättningar under julen; grötrimmet.

  Här får du 58 klassiska rim som användes på julaftonen här i Sverige på 1850-talet.
  Vid den traditionella julgröten framförde alla vid bordet i tur och ordning ett enkelt och ofta humoristiskt rim – om gröten.

  De grötrim som vi publicerar i den här e-boken samlades in av den svenske författaren Carl Magnus Ekbohrn (1807–1881) och publicerades i en julbok år 1854.  

  Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

  Läs mer
 7. Spånvägar: mellan himmel och jord, E-bok
  Spånvägar: mellan himmel och jord, E-bok
  E-bok
  113,06 kr
  Spånvägen går till spetsen på Hindens rev i Vänern. En annan leder över Kinnekulle. Udo Sponberg passerar riktmärken och han ser de gröna kullarna runt Killarney i Irland men även de glänsande glaciärerna på Islands berg. Han upptäcker att tiden tickar, särskilt på the British Museums klockavdelning i London, men i dess antipod, elefantmuseet på ön Tilos i Grekland, står stunden nästan still.
  Några tankespån från livets färd, från barndomens Skaraborg till föräldrarnas Lettland, finns fångade i denna kontemplativa och poetiska bok.

  Udo Sponberg är sedan länge bosatt i Partille. Som skribent på Världens gång-sidorna i Göteborgs-Posten syntes han under ett tiotal år som signaturen Spån.
  Läs mer
 8. Strax före gryningen: Dikter i morgongryning och aftonljus, E-bok
  Strax före gryningen: Dikter i morgongryning och aftonljus, E-bok
  E-bok
  38,34 kr
  Strax före gryningen är en samling dikter där svårigheten att passa in i en fyrkantig tillvaro lyser igenom men framförallt vill författaren förmedla tryggheten i en vardagsnära gudstro som ger ljus och hopp.

  Margit Klehn är född och uppvuxen i Avesta. I vuxen ålder har hon bott på ett flertal platser i Sverige och Danmark, de senaste 16 åren i Mullsjö.
  Hon har tidigare utgivit en barnbok och publicerat noveller och dikter i antologier och tidskrifter.
  Strax före gryningen är hennes första egna diktsamling.
  Läs mer
 9. Herretänkare. Essäer och tidskritik, E-bok
  Herretänkare. Essäer och tidskritik, E-bok
  E-bok
  94,25 kr
  "Herretänkare" – vilka är det? Jag föreställer mig herretänkandet som det i bred mening förhärskande kulturella och ideologiska medvetandet. Herretänkare är auktoritära tänkare; man kan återfinna dem inom filosofin, inom akademin, inom politiken – ja, inom kulturen i stort. Herretänkare ger avkall på förnuft, upplysning och vetenskap; de kräver underkastelse och hierarkier; de är antihumanister. Herretänkare älskar härskartekniker; de försvarar öppet eller dolt den rådande samhällsordningen.

  Från författarens förord
  Läs mer
 10. Syner och rörelser, E-bok
  Syner och rörelser, E-bok
  E-bok
  73,73 kr
  Vad är en tillfällighetsdikt?
  För mig en reflexion, ofta i väntan
  på en flygplats, i en kö eller i tunnelbanan.
  En tanke som kom i vilan, ville uttryckas
  i en komprimerad, lite melodisk form.
  För någon annan kanske att lyssna till,
  för att få tag i en ny tanke, eller bara få kontakt med en annans.

   Det som sammanbinder de hopsamlade dikterna är syner eller livsbilder som gett insikter, seende. Eller reflexioner kring rörelser och livets dynamiker. Sen finns en glädje i ordlekar eller ironier som kan avslöja.

  Författaren är en erfaren barnläkare,forskare och lärare
  Numera senior professor med  stort intresse för livets dynamiker
  i naturen ,inom biologin såväl som i mänskliga sociala strukturer.
  Texterna har tillkommit under många år, i mellanrummen, och
  sammanställts under senare år då tiden har tillåtit.
  Fler texter finns men jag börjar så här.
  Läs mer
 11. Havet räcker inte, E-bok
  Havet räcker inte, E-bok
  E-bok
  42,05 kr
  Lone springer i takt med havsvinden som varken har någon början eller något slut. Sedan allt började har hon mött nära värme och kärlek tillsammans med Hannes och deras lille son Elias. Men någon händer som omkullkastar allt...


  HAVET RÄCKER INTE är en liten bok om de stora frågorna i livet. Med stämningar nära knutna till naturen och med ett avskalat språk får vi följa Lone från Dalarna till Göteborg. Vi får möta ensamhetens olika skepnader och frusen kärlek, men också varma relationer och öppen, varm kärlek till livet. Vad gör vi med vår ensamhet och vår längtan? Hur bjuder vi in och hur stänger vi ute? Vad nänder när två blir tre?

  Ann Beskow balanserar omvälvande händelser med ett finstämt språk. Hon låter dig som läsare följa med på en stilla resa genom tillvaron, en resa som skulle kunna berätta lika mycket från ditt eget liv som från Lones.


  Denna stora, lilla bok handlar om att finna en inre balans genom de händelser vi går igenom i livet och om att värdesätta det vi har och det vi är.

  Thomas Martinsson, kommunalråd i Göteborg 
  Läs mer
 12. Ord och inga visor: Dikter på Svenska och Engelska, E-bok
  Ord och inga visor: Dikter på Svenska och Engelska, E-bok
  E-bok
  48,17 kr
  Ord och inga visor är ett urval av gamla och nya dikter på Svenska och på Engelska.  Där finns politiska, kärleksfulla, romantiska och lite filosofiska dikter. Och tänkvärda ord och citat.

  Robert Vaszi, född en januari natt 1960 på Avesta BB. Målar och skriver på sin fritid. Har gått konstlinjen på Munka-Ljungby folkhögskola. Sjöng och skrev text till ett hårdrockband vid namn: Black Widow på åttio-talet.
  Läs mer
 13. Inte helt hundra: Första året på ny plattform, E-bok
  Inte helt hundra: Första året på ny plattform, E-bok
  E-bok
  34,41 kr
  Det här är en sammanställning av första året med Konstnärliga Tankar på plattformen Wordpress. Samtliga texter finns med i denna bok, sorterade i dikter, monologer och berättelser. Det är således olika handlingar som ryms här, inget löpande att tappa bort tråden med utan enbart en salig blandning av olika texter, vilka man har möjlighet att läsa i den ordning man själv behagar.

  Sedan mitten av augusti 2015 har jag givit ut ett flertal böcker av olika slag. Boken Inte helt hundra är den åttonde titeln sammanlagt som kommer ut. Utöver författandet har jag också befattat mig med bloggande och radiopratande via studentradion i Göteborg. Det mesta som ligger i mitt intresse innefattar fiktiva texter i form av berättelser, dikter och monologer.
  Läs mer
 14. Oklippt som bäst, E-bok
  Oklippt som bäst, E-bok
  E-bok
  72,50 kr
  Livet sett med humor, ironi och allvar under en lek med rimmade ord. Läs mer
 15. Kurdish proverbs and sayings: Feylî dialect, English translation, E-bok
  Kurdish proverbs and sayings: Feylî dialect, English translation, E-bok
  E-bok
  44,24 kr
  Kurdish proverbs and sayings
  A collection of proverbs and sayings from Ilam and Kermashan translated into English. The Kurdish texts are written both in Latin and Aramaic alphabets and where needed additional information is given so the reader can understand the core meaning of the proverb.
  To further help the reader with better understanding of the proverbs a glossary is added at the end of the book.

  Författaren är Feylî kurd bosatt i Sverige. Hans mål med den här boken är att bevara de kloka ordspråken och talesätten nedärvda från förfäderna. Denna bok ska förhoppningsvis agera som en bro mellan dåtid och nutid.
  Läs mer
 16. Mellan lek och allvar: Lyrik, E-bok
  Mellan lek och allvar: Lyrik, E-bok
  E-bok
  28,51 kr
  I den här boken har jag samlat dikter jag skrivit genom åren. De uppstod genom funderingar, sorg, bekymmer av olika slag, humor och lycka som, vare sig man vill det eller inte, är en del av livet som pendlar mellan lek och allvar.

  Torbjörn Eriksson är 44 år och bosatt i Mariefred i Södermanland. Han jobbar som taxichaufför och är utbildad undersköterska. Redan vid två års ålder så upptäcktes hans intresse för att spela fiol, och det har följt honom ända fram till idag.
  Läs mer
 17. Handbok för Hopplösa: Redan nu vill jag varna obehagliga människor för att det finns känsliga avsnitt i boken, E-bok
  Handbok för Hopplösa: Redan nu vill jag varna obehagliga människor för att det finns känsliga avsnitt i boken, E-bok
  E-bok
  24,58 kr
  Handbok för Hopplösa består av enkla vardagsverser, som tillkommit under ett skiftande liv. De har en ton av satirisk humor för att göra varje dag lite lättare. Iakttagelserna är så pass tidlösa att de kan användas i flera sammanhang och kanske kan ge upphov till ett och annat igenkännande leende.

  Karin Hillqvist är en 80årig debutant från Kristianstad som växt upp på landet bland natur och boskap. Karin har alltid varit skapande om det så var på redaktionen eller när hon byggde hus.
  Karin skriver måleriskt och målar poetiskt, använder pensel och penna för att förmedla känslor och upplevelser.
  Läs mer
 18. Om månen alls syntes, E-bok
  Om månen alls syntes, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  I ett fallfärdigt hus bor tre syskon. Ett uppbrott har gjort dem till främlingar inför världen och inför sig själva. I takt med att förankringen i världen avtar, försvinner även deras förmåga till tal.

  Om månen alls syntes är en kärlekshistoria där förlust ständigt föder förlust, där närhet bara kan finnas i oförståelsen - i hopp och vädjan om att orden som uttalas är fyllda med ömhet.

  Läs mer
 19. En för att stanna, en för att gå, E-bok
  En för att stanna, en för att gå, E-bok
  E-bok
  58,00 kr
  "På omslagsfotografiet står min far och jag grensle över våra cyklar och ser rakt fram på det som är utanför bilden. Min syster fotograferar. Mamma sitter på trappan till det stora, vita huset som pappa byggt. Hon har nyss mjölkat korna. Ensam. Min far byggde hus av trä och tystnad.

  Där syns ett trädgårdsbord. Där står en mjölksil och en bringare med ljummen mjölk. Det är sensommar för syrenhortensian blommar. Allt är på liv och död.

  Jag ser otåligheten i barnets kropp. Den lyser rakt igenom all tid som gått och fortsätter utanför bilden ända in i nuet.

  Jag ser med ömhet på flickan, hon som är jag, sladdbarnet. Så många gånger jag svikit henne! Så många gånger jag smutsat ner henne och förfalskat henne och spelat död.

  Och här finns Trollkarlen, som försökte lära barnet det som det redan visste. Han hette Olof Jönsson och ansågs vara ett av världens märkligaste medier. Han deltog i seriösa parapsykologiska experiment i vetenskapens tjänst, mest i USA dit han emigrerade redan på femtiotalet. Han dog i Las Vegas 1997.

  Livet, liksom mjölken i bringaren, svalnar. Bringaren är tid och någonstans, i ett utklingande klockslag innanför en vägg, går den sönder.
  Bara i det rena varandet är frid, frid och sorg.
  Resten är splitter.
  Utanför bilden skiljs då och nu aldrig åt, utan möts i dikterna som kärlek, som trots.
  Dikterna säger mig att minnet är en lismande sanning. Ögonblicket är ditt enda vittne."

  /Ingela Strandberg

  Läs mer
 20. Du är mitt barnbarn - jag är din morfar, E-bok
  Du är mitt barnbarn - jag är din morfar, E-bok
  E-bok
  87,00 kr
  Pekboken DU ÄR MITT BARNBARN - JAG ÄR DIN MORFAR är övermåttan lärorik och oupphörligt underhållande.
   
  Den slösar med referenser till Frida Kahlo, Anders Zorn, Rembrandt, Lucas Cranach d. ä., Vincent van Gogh, Brian Howe, Bertil Almqvist, David Lloyd, Marcel Duchamp, J Howard Miller, Jacob Jordaens, Andrea Solari, Angelika Kauffmann, Caravaggio, Carl Bloch, Carl Spitzweg, Diego Velazquez, Francisco de Goya, Frans Hals, George Grosz, Grant Wood, Henri Rousseau, Jacques-Louis David, Jan van Eyck, Jean-Auguste-Dominique Ingres, Jean-Baptiste-Siméon Chardin, Louis-Michel van Loo, Gutzon Borglum, Paul Delaroche, Paulus Potter, Rafael, Irving Penn, Kresilas, Viktor Ivanov, Jean-Léon Gérôme, William Hogarth, Pieter Bruegel d. ä., Jean-Antoine Watteau, Gustave Moreau, Ilja Repin, Philippe de Champaigne, Sandro Botticelli, Jan Daemen Cool, Bernard van Orley, Giovanni Antonio Bazzi Sodoma, Edvard Munch, Peter Paul Rubens, Édouard Manet, grekisk och romersk mytologi och samtida populärkultur.
   
  Den bjuder på anspråkslös frågesport som provar dina kunskaper och ger direkta svar.

  Väl bekomme

  Läs mer
Inga fler produkter
produkter per sida