Dödssynden

Av Jan Mårtenson
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Intriger och mord i finansvärldens toppskikt.

Mitt under investmentbanken Excelsiors storslagna jubileums-fest hittas dess kontroversielle VD och grundare Alexis Karmander död. Ett olycksfall, konstaterar polisen. Men antikhandlare Johan Kristian Homan, som också finns bland gästerna, har andra tankar. Mord.


Läs mer

Mer information

ISBN9789170017162
FörlagMånpocket
Författare Jan Mårtenson
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

DetaljerHögtidsstund för Homanister!

Jan Mårtenson är älskad av generationer läsare för sina vassa iakttagelser, elakt och roligt skildrade persongallerier och inte minst för de spännande, klassiska deckarhistorierna där vin, mat och kultur spelar en viktig roll. Den här gången är det den korrumperade finansvärlden med sina bonusmiljoner och insideraffärer som råkar ut för Johan Kristian Homan, antikhandlaren på Köpmangatan i Gamla stan.

Investmentbanken Excelsior firar storslaget jubileum efter trettio framgångsrika år. Stämningen är hög bland hundratalet gäster i restaurangen på Vasavarvet, med det imponerande regalskeppet som fond. Årgångsviner, kulinariska anrättningar. Tal och gratulationer. Dit har även Johan Kristian Homan fått en inbjudan, även om han själv knappast är att betrakta som någon tyngre aktör i dessa kretsar.
Men festyran slår över i tragedi. Under Vasaskeppets akter hittas Excelsiors VD och hårdhudade grundare död. Han har störtat ner från avsatsen högst upp i museet. Olycksfall konstaterar polisen. Homan har dock andra tankar. Mord.