Dödskällan

Av Reggie Nadelson
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Artie Cohen får ett telefonsamtal - hans halvsyster Genja ber om hjälp. Hennes son, Billy, har avtjänat ett mordstraff på ungdomsvårdsanstalt och ska friges, men systern kan inte hämta honom. Artie lovar att ställa upp.Billy, en stilig och intelligent tonåring, verkar ha blivit fri från det onda. Men så fort han visar sig i sina gamla kvarter kommer det förflutna ikapp honom. Bilar förföljer honom på gatorna och Artie tar emot anonyma telefonhot.Samtidigt hittas en flicka mördad på Staten Island. När fler mordoffer dyker upp försöker Artie desperat klänga sig fast vid hoppet att hans systerson inte är inblandad ...Reggie Nadelson har tidigare skrivit två deckare om Artie Cohen, När jorden rämnar och Rött spår. Hon bor i New York och London.
Läs mer

Mer information

ISBN9789113022567
FörlagNorstedts
Författare Reggie Nadelson
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Vad döljer sig egentligen i det förflutna? I Reggie Nadelsons tredje deckare på svenska ställs denna fråga på sin spets när en kvinna hittas mördad och stympad i Staten Island, New York.

Artie Cohen är ensam, utan familjen, i New York när hans halvsyster Genja ringer och ber honom hjälpa henne ur en knipa. Hennes son Billy har avtjänat sitt straff på ungdomsvårdsanstalt nere i Florida för ett mord, men Genja och hennes man Johnny ska åka bort just när frigivningen ska äga rum. Artie lovar sin syster att ställa upp och köra Billy upp till New York.
Sanningen att säga är Genja livrädd för att möta sin son igen och hon fruktar för sina egna känslor inför Billy, hon önskar egentligen att han inte ska komma hem igen.
Billy, däremot, längtar efter att få träffa sin morbror Artie, som han ser upp till på alla sätt. Artie har ett coolt polisjobb, talar ryska flytande och brukar ta med honom på fiskeutflykter. Billy har hunnit bli 14 år och har vuxit upp till en stilig, intelligent och rolig tonåring. Det verkar som om han blivit fri från det som fick honom att begå mordet för två år sedan: var det sjukdom eller ren ondska? Artie hoppas och önskar innerligt att Billy är okej.
Men så fort Billy visar sig i sina gamla kvarter kommer det förflutna ikapp pojken. Telefonhoten avlöser varandra och han förföljs av någon på gatan.
Samtidigt störtar ett litet flygplan på Coney Island och Arties chef Sonny Lippert får ett nytt fall på halsen: en liten flicka har hittats mördad och stympad i Staten Island. London drabbas av ett bombattentat mitt i sommaren och plötsligt väcks den gamla välkända skräcken från 11:e september-attacken till liv igen.
När fler mordoffer dyker upp försöker Artie desperat klänga sig fast vid hoppet att hans systerson inte är inblandad ...