Döda bin Ladin : Obamas hemliga krig

Av Mark Bowden
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

29 kr
Beskrivning

Döda bin Ladin berättar inträngande om jakten på en av 2000-talets mest hatade män. Usama bin Ladin lyckades upprätthålla kommunikationen med sitt terrornätverk trots att han gått under jorden. En efter en dödades hans närmaste män och snaran drogs åt. Men det krävdes en enorm kraftansträngning och ett omvälvande förändringsarbete inom USA:s specialstyrkor och CIA för att effektivt kunna bekämpa statslösa fiender som al-Qaida. Och i maj 2011 fick hela världen se resultatet. Världens mest eftersökte terrorist hittades och dödades.

Mark Bowdens bok följer operationen steg för steg, från spionage och spaningsarbete till planering, beslut och genomförande. Detta är en unik skildring av den mest högprofilerade operation en specialstyrka någonsin genomfört – den gastkramande berättelsen om hur mannen som låg bakom 9/11 mötte sitt öde.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175032054
FörlagMånpocket
Författare Mark Bowden
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Jakten på Usama bin LadinI sin viktigaste bok sedan Black Hawk Down skildrar Mark Bowden slutet för en av 2000-talets mest hatade personer. Han följer operationen steg för steg, från spionage och spaningsarbete till planering, beslut och genomförande. Detta är en unik skildring av den mest högprofilerade operation en specialstyrka någonsin genomfört – den gastkramande berättelsen om hur mannen som låg bakom 9/11 mötte sitt öde.

Usama bin Ladin lyckades upprätthålla kommunikationen med sitt terrornätverk trots att han gått under jorden. En efter en dödades hans närmaste män och snaran drogs åt. President Obama betraktades till en början av vissa som en naiv fredsivrare på grund av sitt motstånd mot Irakkriget. I ord och handling har han dock visat prov på stort ansvarstagande, och blivit en av de mest beslutsamma och engagerade överbefälhavare som någonsin suttit i Vita huset.

Döda bin Ladin berättar inträngande om det omvälvande förändringsarbete som USA:s specialstyrkor och CIA genomfört. Både militären och underrättelseväsendet har fått anpassa sig rejält för att effektivt kunna bekämpa statslösa fiender som al-Qaida. Och i maj 2011 fick hela världen se resultatet. Världens mest eftersökte terrorist hittades och dödades.

Mark Bowden är en av vår tids främsta reportageförfattare. Hans nya bok är en rapp berättelse om jakten som ledde fram till Usama bin Ladins död. Bowden har haft tillgång till helt unika källor, däribland president Obama själv. Den drivna berättelsen för oss rakt till händelsernas absoluta centrum: där besluten fattades, där historia skrevs. Hela vägen till det blodiga slutet i villan i Abbottabad.


"en förtjänstfull journalistisk thriller" Expressen