Det tolfte kortet

Av Jeffery Deaver
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

130 kr
Beskrivning

En ung svart skolflicka attackeras av en vit man då hon letar i arkiven efter information om sina förfäder. Spåren leder till en man vid namn Thompson Boyd, som visar sig vara en ulv i fårakläder. Något i hans förflutna har gjort honom till en okänslig dödsmaskin. Lincoln Rhyme och hans assistent Amelia Sachs börjar misstänka att det hela har något att göra med den skoluppsats som flickan håller på med om en av hennes förfäder Charles, en svart medborgarrättskämpe. Vad hände egentligen den natten 1868 då Charles blev arresterad? Och vad var det för hemlighet som plågade honom varje vaken timme på dygnet?Jeffery Deaver fick sitt internationella genombrott med I samlarens spår, det här är den sjätte boken om Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs.
Läs mer

Mer information

ISBN9789113015279
FörlagNorstedts
Författare Jeffery Deaver
BandtypInbunden
Upplaga1
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

En ung svart skolflicka attackeras av en vit man då hon letar i arkiven efter information om sina förfäder. Lincoln Rhyme och hans vackra kollega Amelia Sachs får ett riktigt knepigt fall att lösa med rötter långt bak i historien.

Lincoln Rhyme och hans vackra assistent och älskarinna Amelia Sachs får ett riktigt sk "cold case" att lösa. Någon attackerar den unga skolflickan Geneva och spåren leder till en intetsägande man vid namn Thompson Boyd, som visar sig vara en ulv i fårakläder. Något i hans förflutna har gjort honom till en okänslig dödsmaskin. Lincoln Rhyme och Amelia börjar misstänka att det hela har något att göra med den skoluppsats som Geneva håller på med och som handlar om en av hennes förfäder Charles, en svart medborgarrättskämpe. Vad hände egentligen den natten 1868 då Charles blev arresterad? Vad var det för hemligt möte han deltog i på Upper West Side på Manhattan. Och framförallt: vad var det för hemlighet som plågade Charles varje vaken timme på dygnet?

Deaver är en mästare på intriger och det visar han i den nya boken utspelar sig under två dagar och läsaren blir lurad både en och två gånger.

Jeffery Deaver fick sitt internationella genombrott med I samlarens spår, som har filmatiserats med Denzel Washington, som den förlamade kriminalteknikern Lincoln Rhyme. Författaren har nominerats till en Edgar, det största deckarpriset i USA och tillhör de mest populära thrillerförfattarna i USA idag. Detta är den sjätte boken om Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs.