Det amerikanska löftet : Barack Obamas väg till Vita Huset

Av Martin Gelin
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

29 kr
Beskrivning

Kritikerrosat reportage om Barack Obamas väg till vita huset

Presidentkampanjen 2008 var den längsta, mest påkostade och mest hårdbevakade i USA:s historia. Under två års tid följde Martin Gelin Obama och hans försök att bli USA:s 44:e president. För denna pocketutgåva har han också i ett nyskrivet avsnitt summerat Obamas första år som president.


Läs mer

Mer information

ISBN9789172321809
FörlagMånpocket
Författare Martin Gelin
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer"Genom att kombinera reporterns känsla för den konkreta detaljen med samtidshistorikerns förmåga att sammanfatta skeenden har Martin Gelin skapat en fullödig skildring av ett dramatiskt ögonblick i vår samtid." Juryns motivering då Det amerikanska löftet belönades med Johan Hanssons pris på 100 000 kronor.

Martin Gelin har skrivit en berättande reportagebok om USA, med Barack Obamas presidentkampanj som återkommande tråd.

Presidentkampanjen 2008 var den längsta, mest påkostade och mest hårdbevakade i USA:s historia. Under två års tid har kulturjournalisten Martin Gelin följt Barack Obama och hans försök att bli USA:s 44:e president.

Det är en resa genom mer än 20 olika delstater – från tjusiga fundraisers i södra Kalifornien till nedlagda stålfabriker i Ohio; från lobbyistfirmornas glansiga korridorer i Washington DC till baptistkyrkor i South Carolina; från tolv timmar långa bilresor genom snöstormen i Pennsylvania med Obamakampanjens outtröttliga volontärer, till republikanska protestmöten med rasistiska undertoner i Mississippi; från de miserabla slumområden i södra Chicago där Obama jobbade som socialarbetare på 1980-talet, till jättearenan Invesco Field, där han höll sitt nomineringstal i augusti 2008 inför 80 000 personer.

Det är en berättelse om ett historiskt ögonblick i USA, om de kulturella strömningar som präglar ett land som fortfarande står på tröskeln till 2000-talet, om de utmaningar som väntar och om de förhoppningar som riktas mot Obama.