Den sista goda människan

Av A. J. Kazinski, Anders Rönnow Klarlund, Jacob Weinreich
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

Människor i olika delar av världen dör under mystiska omständigheter. På deras ryggar har ett nummer bränts in. De döda var till exempel nödhjälpsarbetare, barnläkare och människorättskämpar. Ett larm går ut via Interpol och i Danmark får polisen Niels Bentzon i uppdrag att hitta och varna människor som gör goda gärningar.

Niels möter astrofysikern Hannah Lund som menar att hon kan se ett system i de siffror som offren har blivit märkta med. Enligt detta system ska det ständigt finnas trettiosex verkligt goda människor i världen, människor som vi behöver för vår överlevnad – och nu har trettiofem av dem dödats. Frågan är om Niels kan hindra att även den sista goda människan dör.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175030715
FörlagMånpocket
Författare A. J. Kazinski, Anders Rönnow Klarlund, Jacob Weinreich
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Dansk polis i jakt på mystisk seriemördareNiels Bentzon arbetar vid Köpenhamnspolisen och ställs inför en serie ovanliga mord som har inträffat på olika ställen i världen. Någon eller några tar livet av ”goda människor”. Det handlar om barnläkare, nödhjälpsarbetare och människorättskämpar. De döda är alla brännmärkta med ett nummer på ryggen.

Astrofysikern Hannah Lund menar att hon kan se ett system i de siffror som offren har blivit märkta med. Enligt detta system ska det ständigt finnas trettiosex verkligt goda människor i världen – och nu har trettiofem av dem dödats. Frågan är om Niels Bentzon kan hindra att även den sista goda människan dör.

Den sista goda människan har tagit deckarmarknaden med storm och är såld till ett flertal länder. Filmrättigheterna har köpts av Lars von Triers filmbolag Zentropa.


"Vetenskap och andlighet är en tacksam cocktail i den litterära underhållningsbranschen och Kazinski blandar drinken ovanligt väl. De har driv i prosan och de dramaturgiska vändningarna. Den vetenskapliga researchen tycks välgjord. Framför allt har personteckningen både djup och trovärdighet." Sydsvenskan