Den okända historien

Av Monica Ali
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Lek med tanken att prinsessan Diana inte alls dog, utan iscensatte sin död för att komma bort från det liv som hon avskydde och kunna börja om på nytt. Det är vad romanen Den okända historien gör – en påhittad, spännande berättelse om identitet, vänskap, sorg och svek.

Efter otaliga plastikoperationer, med färgat hår och bruna linser, förvandlas prinsessan till den hemlighetsfulla Lydia och slår sig ner i en amerikansk småstad. Det enda hon inte kan radera är sin ständiga längtan efter sönerna. När det gått tio år känner hon sig säker på att hennes okända historia aldrig kommer att avslöjas. Då dyker en gammal bekant upp, en paparazzofotograf som riskerar att känna igen henne och få sitt livs scoop. Så är jakten igång igen.


Läs mer

Mer information

ISBN9789174293036
FörlagBonnier Pocket
Författare Monica Ali
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Tänk om prinsessan Diana lever!Lek med tanken att prinsessan Diana inte alls dog, utan iscensatte sin död för att komma bort från det liv som hon avskydde och kunna börja om på nytt. Världens mest beundrade och samtidigt mest olyckliga kvinna, sviken av sin man och jagad av pressen, tog saken i egna händer. Det är vad den engelska författaren Monica Ali fantiserar om i sin nya roman Den okända historien. Utifrån sannsagan skapar hon en påhittad, mycket spännande berättelse om identitet, vänskap, sorg och svek.

Efter otaliga plastikoperationer, med färgat hår och bruna linser, förvandlas prinsessan till den hemlighetsfulla Lydia som slår sig ner i en amerikansk småstad. Äntligen får hon chansen att leva ett normalt, anonymt liv. Då dyker plötsligt en gammal bekant upp, en paparazzofotograf som riskerar att känna igen henne och få sitt livs scoop. Så är jakten igång igen.


"Allt är en fantasi, givetvis, men högst realistiskt och inte särskilt sökt alls. ... Det som på papperet kan te sig sensationslystet blir i Monica Alis händer kärleksfullt, bitskt med en varm klangbotten."
Sydsvenskan