De oskyldigas orden

Av Michele Giuttari
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

29 kr
Beskrivning

De oskyldigas orden är det mycket osmakliga namnet på en frimurarorden där medlemmarnas gemensamma intresse är att förgripa sig på minderåriga. Den florentinska polisen, med Michele Ferrara i spetsen, kommer den på spåren efter att en tonårsflicka dör i sviterna av vad som verkar vara en överdos. Flickan borde ha kunnat räddas på sjukhus, men visar sig ha bragts om livet av den behandlande läkaren, en av medlemmarna i De oskyldigas orden.Michele Giuttari är född i Messina 1950. Detta är hans andra kriminalroman om Michele Ferrara, chef för kriminalpolisen i Florens. Den första, "Scarabeo", utkom under våren 2008.
Läs mer

Mer information

ISBN9789113026008
FörlagNorstedts
Författare Michele Giuttari
BandtypÖvrigt
Upplaga2
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

I De oskyldigas orden - den andra boken om kommissarie Ferrara i Florens - får vi följa jakten på en pedofilring vars kretsar når högt i samhällshierarkin.

De oskyldigas orden är det mycket osmakliga namnet på en frimurarorden där medlemmarnas gemensamma intresse är att förgripa sig på barn. Den florentinska polisen med Michele Ferrara i spetsen kommer dem på spåren efter det att en tonårsflicka dör i sviterna av vad som verkar vara en dödlig överdos. Den behandlande läkaren har avskrivit henne som narkoman, men efter att ha studerat flickans journal upptäcker Ferrara att något inte stämmer. Flickans liv borde ha räddats på sjukhuset, men i stället blev hon plötsligt sämre och avled. Hon visar sig ha bragts om livet av den behandlande läkaren, Ludovico d'Incisa, som är medlem i De oskyldigas orden. Ferrara hittar en medlemslista i d'Incisas kassaskåp, och sällskapet visar sig ha förgreningar i stora delar av det florentinska samhället, till och med i toppen av åklagarämbetet.

De oskyldigas orden är Michele Giuttaris andra roman om Michele Ferrara, chef för "la squadra mobile", eller kriminalpolisen, i Florens. Den första boken, Scarabeo, handlade om en seriemördare - dock inte den seriemördare som Michele Giuttari själv jagade för ett antal år sedan, känd som "Monstret i Florens".