Bruce

Av Peter Ames Carlin
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Bruce Springsteen är en av rockens största stjärnor genom tiderna. Hans karriär omfattar 20 Grammys, två Golden Globes och en Oscar, över 120 miljoner sålda skivor och ett otal utsålda turnéer. Han sjunger om den amerikanska drömmen och dess baksidor men är omåttligt populär över hela världen, inte minst i Sverige där en rekordpublik hoppade sönder Ullevi under konserterna 1985! Men trots sina personliga och gripande texter har privatpersonen Bruce förblivit ganska anonym. Fram tills nu. Peter A Carlin har fått tillträde till Springsteens innersta kretsar och ger i Bruce ett unikt och fascinerande porträtt som bygger på djupintervjuer med familj, bandmedlemmar, barndomsvänner och inte minst Bruce själv.


Läs mer

Mer information

ISBN9789175032047
FörlagMånpocket
Författare Peter Ames Carlin
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Stora boken om The BossI nära fyra decennier har Bruce Springsteen, arbetarkillen från New Jersey, varit en av rockens största. Hans karriär omfattar 20 Grammys, två Golden Globes och en Oscar, samt över 120 miljoner sålda skivor och ett otal utsålda turnéer. Han har gett röst åt USA:s folksjäl och ofta sjungit om den amerikanska drömmen och dess baksidor, men är omåttligt populär även i Sverige – vem minns inte när en rekordpublik nästan hoppade sönder Ullevi under en Springsteenkonsert 1985? Det är en kärlek som är besvarad, och Bruce Springsteen har ofta setts vandra runt på egen hand på Stockholms gator.

Trots sina direkta texter har privatpersonen Bruce förblivit ganska reserverad, och musikjournalisten Peter Ames Carlins biografi Bruce ger därför en ny inblick i Springsteens liv. Boken ger oss ett svar på vem Bruce är, både som människa och som artist, i en kronologisk skildring av hans långa karriär. Carlin har gjort djupintervjuer med familj, bandmedlemmar, barndomsvänner, exflickvänner och inte minst med Bruce själv. Redan i prologen skildras ett samtal mellan Peter A Carlin och Bruce Springsteen som låter oss ana Bruces charm och förstås också hans komplicerade förhållande till det egna kändisskapet.

Bruce är ett måste för alla fans – Carlin har haft fri tillgång till Springsteen och hans närmaste på ett sätt som aldrig tidigare förekommit, och resultatet omfattar hela bredden av Springsteens häpnadsväckande karriär och är den hittills mest avslöjande skildringen av New Jerseys störste son.

En bladvändare till biografi över en av de mest komplexa och fascinerande artisterna inom amerikanskt musikliv.


"De stora dragen i Springsteens liv är kända. De trogna fansen kommer i stället att vara på jakt efter de små guldkornen. I Bruce får de sitt lystmäte." New York Times