Laddar ...

100 sätt att rädda maten

av Annica Triberg
Bok
180,00 kr
Ej i lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar
Mer information:
Lagerstatus tillfälligt slut
Isbn 9789171261762
Typ Bok
Förlag Max Ström
Format Inbunden
Språk Svenska
Längd 143 sidor
Författare Annica Triberg
Designed by Leo, Patric
Fotograf Ranung, Per
Publiceringsdatum 30 dec. 2009

»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Råd utan bäst före-datum«DN. Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!

Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester.

Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna.

Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.Sagt om 100 sätt att rädda maten

»Smarta och enkla klokråd för alla«Göteborgs-Posten»Nu när jag har läst igenom hela boken vill jag verkligen rekommendera den. En mycket användbar bok om hur man hanterar mat«bollebygdsbo.blogspot.com»inspirationsbok om vad vi ska göra med resterna i stället för att slänga dem«TT Spektra»Bra bok - högt betyg. En bra bok för alla. Matsmart läsning!«Receptomaten.bloggspot.com»Boken har en sansad ton, ett par recept och flera bra tips«Göteborgs-Posten»Sluta slänga maten [...] handfasta tips på hur du tar tillvara på den mat du betalar för«P4 Extra»Alla utmärka tips (i 100 sätt att rädda maten) förmedlas på ett mycket tilltalande sätt och man får genast inspiration att sätta igång«Internationalen»Njutningsfull«Vin & Bar Journalen»Den som läser hennes [Annica Tribergs] bok blir inspirerad. Vem vill inte både äta gott, spara pengar och bidra till att rädda världen? Den resan börjar i kylskåpet.«På Landet»Ett löfte om att världen kan räddas bara jag skärper mig«Sydsvenskan, Online Stig»En perfekt present«ELLE Mat & Vin»I boken [...] visar Annica Triberg hur man med enkla knep kan stoppa slöseriet.«Expressen»Trolla med matresterna«matblogg.se

© 2019 Karlsson E-handel AB - Orgnr: 559029-1430