Berömda svenska böcker : En litterär uppslagsbok

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

135 kr
Beskrivning

Berömda svenska böcker är en praktisk och inspirerande guide genom den svenska litteraturen. Den ger referat av skönlitteratur – romaner, dramer, diktsamlingar, barn- och ungdomsböcker och några exempel på populärlitteratur – men också en del fackböcker, debattböcker och memoarer. Det handlar om böcker som blivit lästa, debatterade och berömda.
 Många kommer att ha glädje av Berömda svenska böcker – den som hört talas om ett verk och blir nyfiken på innehållet, liksom den som vill friska upp minnet av en bok man läst.
 Boken utgör en pendang till Berömda böcker som utkom 2002. 

Andra omarbetade upplagan
Titelregister
Ca 100 illustrationer (bokomslag) 


Läs mer

Mer information

ISBN9789175885131
FörlagBokförlaget DN
BandtypInbunden
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

DetaljerBerömda svenska böcker är en praktisk och inspirerande guide genom den svenska litteraturen. Den ger referat av litterära verk alltifrån medeltidens Petrus de Dacia och Birgitta, barocken med Stiernhielm och Rudbecks Atlantica, 1700-talet med Dalin och Bellman över det romantiska 1800-talet med den tidiga romanen och Almqvist till förnyaren Strindberg, den nationalromantiska vågen och det gångna århundradets moderna litteratur fram till 1990-talet.
 Urvalet är främst gjort ur den rena skönlitteraturen – romaner, dramer, diktsamlingar, barn- och ungdomsböcker och några exempel på populärlitteratur – men också en del fackböcker, debattböcker och memoarer. Det handlar om böcker som blivit lästa, debatterade och berömda – alltså inte deras författare.
 I denna nyutgåva har ett hundratal verk tillkommit, refererade av drygt tjugo litteraturintresserade entusiaster. De nya böckerna är främst barn- och ungdomsböcker, diktsamlingar och böcker från de senaste decennierna, men även äldre verk som fått förnyad aktualitet. Samtidigt har en del tidigare berömda böcker fått stryka på foten eftersom synen på berömmelse ju skiftar. Andelen kvinnor bakom de nya böckerna är närmare 40 procent, vida mer än i den förra upplagan.
 Många kommer att ha glädje av Berömda svenska böcker – den som hört talas om ett verk och blir nyfiken på innehållet, liksom den som vill friska upp minnet av en bok man läst. 

 

Staffan Bergsten, f. 1932, är litteraturhistoriker och författare, docent vid Uppsala universitet. Efter doktorsavhandlingen om T.S. Eliot har han givit ut arbeten bl.a. om Stagnelius, Fröding och svensk 1900-talslyrik. Han har även framträtt med romaner och givit ut Litteraturhistoriens grundbegrepp samt Lyrikläsarens handbok.

Andra omarbetade upplagan
Titelregister
Ca 100 illustrationer (bokomslag)
(Boken utgör en pendang till Berömda böcker som utkom 2002.)Andra kunder köpte också