5-minuters deckare. Leo Carring: Spelskulden. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1916, E-bok

av S. A. Duse
E-bok
Skickas direkt via e-post

Studenten Ralf Gonner anlitar detektiven Leo Carring efter en vild natt där han förlorat 60 000 kronor på kortspel.
När han dagen efter spelförlusten besöker lägenheten där man spelade upptäcker han att den är helt obebodd – och alla spelarna är försvunna.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie ”5-minuters deckare” som är korta och snabblästa.  

Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk.  

Den här texten publicerades ursprungligen i oktober år 1916 i tidningen ”Jämtlandsposten” med titeln ”Spelskulden. Detektivhistoria”.

SKU 9789178633814

Mer information:

Isbn 9789178633814
Förlag Bokförlaget Klassiska deckare
Utgivningsdatum 5 feb. 2020
Typ E-bok
Format PDF med vattenmärkning
Epub med vattenmärkning
Språk Svenska
Serie 5-minuters deckare
Författare S. A. Duse
Co editor Mikael Jägerbrand