40 minus

Av Pernilla Glaser
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

45 kr
Beskrivning

Emma är en trettio plus-tjej som har nästan allt hon kan önska: ett jobb som arkitekt, ett förhållande med Jimpa som hon älskar, en vacker lägenhet och gott om vänner. Men när vintermörkret sluter sig runt staden sipprar meningslösheten in i hennes liv som i ett fuktskadat hus. Jimpa känns alltmer avlägsen och vännerna alltmer främmande, på jobbet verkar hon sakna utvecklingsmöjligheter och något barn tycks det inte bli.

Ett slumpartat möte med Kriss som städar på Emmas arbete öppnar en oväntad dörr inom henne, samtidigt som hon med växande förtvivlan försöker nå fram till Jimpa. Vad är det för dunkelt projekt han döljer för henne och hur ska hon kunna rädda sig själv när hon inte vet vad som hotar henne?

40 minus är ett överlevnadsdrama mitt i den igenkännbara storstadsdjungeln. En mörk och rolig bladvändare med ett hoppfullt slutackord.


Läs mer

Mer information

ISBN9789174291391
FörlagBonnier Pocket
Författare Pernilla Glaser
BandtypÖvrigt
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Ett överlevnadsdrama mitt i den igenkännbara storstadsdjungeln.Pernilla Glasers nya roman 40 minus är ett överlevnadsdrama mitt i den igenkännbara storstadsdjungeln.

Emma är en trettio plus-tjej som har nästan allt hon kan önska sig: ett jobb som arkitekt, ett förhållande med Jimpa som hon älskar, en vacker lägenhet och gott om vänner. Men när vintermörkret sluter sig allt tätare runt staden sipprar meningslösheten in i hennes liv som i ett fuktskadat hus och hon kan inte hindra sorgen som brer ut sig inom henne. Allt mer slukas hon av det faktum att det inte, trots flera försök med provrörsbefruktning, tycks bli några barn, något som också hotar hennes förhållande till Jimpa. De får allt svårare att kommunicera och när de väl gör det slutar det alltid i uppslitande gräl. Med växande förtvivlan försöker Emma hitta styrseln i den kaotiska tillvaro som blivit hennes.

Så en dag möter hon av en händelse Kriss, en kvinna som städar på hennes jobb. Kriss blir Emmas fasta punkt när allt annat verkar glida henne ur händerna. Kriss och Emma har långa nattliga samtal och det är som om Kriss öppnar upp en oväntad dörr i henne och får henne att långsamt hitta tillbaka till de navigeringspunkter hon så desperat sökt efter.

Men i takt med att Emma börjar hitta en möjlig utväg ur det dödläge hon och Jimpa befinner sig i tycks Jimpa allt mer upptagen av sina projekt. Hur ska de överhuvudtaget kunna närma sig varandra om hon inte ens förstår vad det är som ligger emellan dem?


"Pernilla Glasers 40 minus är en riktig bladvändare." UNT

"Glaser har ett bra flyt, en utmärkt ton och hon är en fin iakttagare av både människor och tiden, med flera träffsäkra och tänkvärda formuleringar." Kristianstadsbladet

"Det hela är mycket livfullt och pricksäkert skildrat, en lägesrapport där de i yngre medel-åldern porträtteras." Värmlands Folkblad