100 år under segel : Svensk segling 1905-2005

Av Svenska Seglarförbundet
  lager
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

180 kr
Beskrivning

Hur vi seglar, vad vi seglar, vilka som seglar – det är mycket som förändrats i seglingens underbara värld det senaste seklet. Svenska Seglarförbundets jubileumsbok dokumenterar denna utveckling på ett unikt sätt. Flera författare har bidragit med avsnitt om sina specialområden; seglarprofilen Bengt Jörnstedt, Starbåtsmästaren Börje Larsson, och jollefantasten Mats Göthlin för att nämna några.Läs om bragder i OS, klassiska pokalseglingar, America’s Cup-utmaningar och krävande havskappseglingar, och möt konstruktörerna som har gjort Sverige känt i den internationella seglarvärlden.
Läs mer

Mer information

ISBN9789189564152
FörlagNautiska
Författare Svenska Seglarförbundet
BandtypInbunden
Upplaga0
SpråkSvenska
MediatypBok

Detaljer

Hur vi seglar, vad vi seglar, vilka som seglar – det är mycket som förändrats i seglingens underbara värld det senaste seklet. Svenska Seglarförbundets jubileumsbok dokumenterar denna utveckling på ett unikt sätt. Det är ett flertal författare som bidragit med avsnitt om sina specialområden; seglarprofilen Bengt Jörnstedt, Starbåtsmästaren Börje Larsson, skärgårdskryssarspecialisten Per Thelander och jollefantasten Mats Göthlin för att nämna några.

Läs om bragder i OS, klassiska pokalseglingar, America’s Cup-utmaningar, krävande havskappseglingar, modern matchracing och jollens segertåg.

Möt konstruktörerna som har gjort Sverige känt i den internationella seglarvärlden. De linjesköna skärgårdskryssarna från seklets början syns än idag glida fram sida vid sida med moderna klassiker som Pelle Pettersons Maxi 77. Boken presenterar våra mest kända seglarprofiler; från den legendariske ”Glas-Kalle” som sopade banorna med konkurrenterna i början av seklet till vår egen tids mångfaldige världsmästare Fredrik Lööf.

I denna unika dokumentation av seglingens historia skildras även utvecklingen av det traditionsrika klubblivet, som format generationer av seglingsentusiaster.
Vår förhoppning är att boken ska vara en källa till inspiration och läsglädje för alla seglingsintresserade.

Sagt om boken:

Ur Svenska Kryssarklubbens tidning Västpricken 2/05 av Gunnar Hejde
”… en utmärkt exposé över svensk och internationell segling under hundra år.”

Ur Stångmärket 1/2005
”… ett praktverk … en trevlig och lättillgänglig bok … det allra mest praktfulla ligger i all den kunskap och historia de nästan 20 författarna förmedlar.”

Ur Gotlands Tidningar 17 december 2004 av Ola Sollerman
”100 sköna år med svensk segling”

Ur Segling 1/2005 av Anders Rönnbäck
”Man må vara faktaborrare och kalenderbitare, kappseglare eller långseglande sjöströvare, älskare av goda texter, stilfull layout eller stram grafisk formgivning. Här får man sitt lystmäte i en bok som måste nomineras till hedersplats i skeppsbiblioteket.”

”Den här ambitiösa utgåvan kan med fördel innehas som ett historiskt dokument värt att plocka fram och avnjuta i etapper. Det är dock på plats med en varning: det är svårt att lägga boken ifrån sig när man väl börjat läsa. I alla fall för den som har seglandet som sin stora passion ….”