Välkommen till övervakningssamhället

”Gunnartz bok är ett stycke utmärkt och oroande journalistik.” Västerbottens-Kuriren

Morgonen den 7 juli 2005 detonerar fyra bomber i centrala London – mitt i morgonrusningen i världens mest välövervakade huvudstad. Precis som efter terrordåden i New York och Madrid några år tidigare drabbas omvärlden av handlingspanik. Inom loppet av några månader har nästan varje land i västvärlden sagt ja till nya övervakningsmetoder och givit polisen nya befogenheter.

Hur orolig ska en vanlig medborgare vara över det framväxande övervakningssamhället?

Välkommen till övervakningssamhället är en bok om verkligheten och om det samhällsklimat som redan råder när du läser de här raderna. Det handlar om vanliga människor – de som drabbats av de nya övervakningsmetoderna, de som designar tekniken och de som ägnar sig åt att bekämpa den. Det handlar om försäkringsbolag som kringgår patientsekretess, och om den växande tilltron till DNA-bevis, automatspanande datorprogram och intelligenta kameror som påstår sig kunna räkna ut vilka vi är och vad vi håller på med.

”… såväl pedagogisk som stilistiskt driven.” Göteborgs-Posten
”… både lätt och spännande att läsa. Han lyckas föra över komplicerade fakta på en nivå så att det inte bara är förståeligt utan till och med fängslande.” Hallandsposten
”Det är bara att läsa. Och att tänka. Och att tacka Kristoffer Gunnartz för en bok som i bästa fall kan få oss att börja prata om saken på allvar.” Nerikes Allehanda

Kristoffer Gunnartz är född 1970 och har arbetat som vetenskapsjournalist bl.a. på Sveriges Radio. Välkommen till övervakningssamhället är hans debutbok.


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789172320932
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Månpocket
Författare Kristoffer Gunnartz
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer