Vädermakarna : människan och klimatet

”Det är svårt att tänka sig en bättre eller viktigare bok.” Bill Bryson

Vad innebär en klimatförändring? Hur påverkas vi av att jordklotet blir varmare? Vad är orsaken till kraftigare oväder och allt längre torrperioder? Är allt detta oundvikligt?

Tim Flannery lyckas med konststycket att göra att göra klimatfrågan gripbar och möjlig att förstå även för lekmän. Han berättar den fascinerande historien om jordens klimat, hur det har uppstått och hur det har förändrats, från tidernas begynnelse för miljontals år sedan fram till dagens Kyotoavtal, katalysatorer och freongaser.

Det är vi som lever nu som är vädermakarna, och det nya klimat som vi skapar riskerar vår framtid. Det skadar allt liv på jorden och är ett hot mot själva vår överlevnad.

Tim Flannery visar hur vi med gemensamma krafter kan angripa problemen. Du kommer att häpna över hur mycket du själv kan påverka. Vädermakarna kommer att förändra ditt liv.

”Det råder ingen tvekan om att Flannery på ett populärt och konkret sätt lyckas behandla det som av många kallats mänsklighetens ödesfråga.” Kristianstadsbladet
”En otäckt nödvändig och viktig bok.” Tidningen Ångermanland


Läs mer

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789172320864
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Månpocket
Författare Tim Flannery
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer