Vad vore livet utan stress? : om nödvändig och onödig stress och dess konsekvenser

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Känner du ibland att stressdebatten står dig upp i halsen? Att du blir stressad bara av att höra talas om hur nära vi alla är att duka under och bränna ut oss? Då är det här läsning för dig.
Tomas Danielsson kan konsten att sakligt och grundligt nyansera debatten, ge perspektiv och ringa in de risker som verkligen är värda att tas på allvar. Han menar att ungefär 80% av allt vi hetsar upp oss över - ibland så till den milda grad - är att betrakta som helt onödig "tokstress".
Dessutom har han konkreta förslag till hur vi ska hantera den ofrånkomliga, nödvändiga stressen. En av nycklarna är kommunikation. Vi måste börja prata med varandra öppet om hur vi mår och hur vi kan hjälpa varandra att hitta tillbaka till lusten, både på jobbet och hemma.

Tomas Danielsson, beteendevetare och mannen bakom begrepp som "tokstress", "vaccinationer mot stress", "stress mot hypokondri" och mycket annat, har som föreläsare och expert i stressfrågor blivit känd för svenska folket som "stressdoktorn från Örebro". Med sitt breda kunnande ger han här på ett varmt, medmänskligt sätt lättbegriplig vägledning för alla som längtar efter en mer sansad tillvaro. Till sin hjälp med texten har han haft journalisten Mattias Andersson.

Detaljer

I Vad vore livet utan stress? ger "stressdoktorn" Tomas Danielsson sina bästa råd från sin långa erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till kvinnor i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla.

Boken ger ett delvis nytt perspektiv på dagens debatt kring stress i arbetslivet samtidigt som den pekar på möjliga vägar framåt. Fakta och åskådliggörande exempel kombineras med goda och beprövade råd.

Vad är det egentligen som skapar stress? I vilka situationer uppkommer den? Är stress alltid destruktiv? Hur påverkas man av stress? Kan man undvika onödig stress? Vad kan man begära av sig själv för att minska stressen? Vad kan man begära av sin omgivning, t ex sin arbetsgivare? Dessa intressanta frågor är bara några av alla dem som ställs och besvaras i boken.

Vad vore livet utan stress? utkom för första gången 2003.

Mer information

ISBN 9789113021867
Förlag Norstedts
Författare Tomas Danielsson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 3
Språk swe
Mediatyp Bok