Vad gör en psykolog? Erfarenheter från ett yrkesliv

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

169 kr

Mer information

ISBN 9789175330006
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Aisopos
Författare Inga-Britt Drejhammar
Bandtyp Häftad
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Vad gör en psykolog under sitt yrkesverksamma liv? Hur ser arbetsuppgifterna ut omedelbart efter genomgången högskoleutbildning och hur gestaltar de sig allteftersom erfarenheten växer och nya möjligheter dyker upp?
Svar på dessa frågor ges i den yrkeslivsberättelse som Inga-Britt Drejhammar ger i denna bok. Hon skriver om sitt omväxlande arbetsliv, om sin yrkesroll och om sitt arbete som psykolog inom flera olika fält: i psykiatrin, i socialtjänsten och på olika vårdinstitutioner inom offentlig förvaltning samt inom företag i näringslivet. Läsaren får en konkret och levande illustration till hur psykologyrket i praktiken kan se ut, men också till hur samhällsförhållandena har utvecklats de senaste årtiondena och präglat de uppgifter och åtaganden som ingått i psykologens insatser.

Boken riktar sig främst till studenter och lärare vid universitet och högskolor som har psykologyrket "på schemat". Förhoppningen är även att boken kan väcka reflexioner över det egna yrkets utveckling hos psykologer som redan är verksamma i yrket.Tack vare sin bredd kan boken vara av intresse för handledare i vård- och omsorgsområdet och för konsulter och andra som arbetar med förändring och utveckling av organisationer.

Inga-Britt Drejhammar är fil.dr., leg.psykolog och leg. psykoterapeut. Hon är även författare till boken Organisationsutveckling och Jämställdhet som beskriver ett forsknings- och utvecklingsarbete på olika arbetsplatser inom LOM-programmet, Ledning, Organisation och Medbestämmande, för att öka jämställdheten mellan kvinnor och män i arbetslivet.