Utsökningsrätt

Verket är en systematisk och ingående framställning av utsökningsrätten inriktad på praktisk användning. Detta är den fjärde upplagan av detta klassiska verk, uppdaterad med aktuell lagstiftning och praxis. Boken vänder sig främst till advokater, kronofogden, domstolar och andra myndigheter men även till andra som har behov av information om detta rättsområde,
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

715 kr

Mer information

ISBN 9789139016045
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Norstedts Juridik
Författare Torkel Gregow
Bandtyp Häftad
Upplaga 4
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer


Utsökningsbalken och andra författningar på utsökningsrättens område har ändrats i åtskilliga hänseenden sedan förra upplagan av detta arbete utkom år 1996. De tidigare lokala och senare regionala kronofogdemyndigheterna har vidare ersatts av en enda myndighet, den rikstäckande och fristående Kronofogdemyndigheten. Ett stort antal nya rättsfall har tillkommit.

I den nya upplagan har allt nytt material beaktats. Innehållet i boken har även i övrigt granskats på nytt och gjorts mera lättillgängligt, bl.a. genom kortare stycken och fler underrubriker. Framställningen är inte enbart beskrivande utan diskuterar också flera kontroversiella frågor.

Boken vänder sig, förutom till befattningshavare vid Kronofogdemyndigheten, till advokater och domstolar samt myndigheter och andra som behöver tillgång till en systematisk och ingående framställning av utsökningsrätten. Boken är också avsedd att kunna användas i undervisningen.