Svartsjukeakuten

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Vad händer när vi drabbas av svartsjuka – vår egen eller andras? Misstänksamhet, tvångstankar och nattliga gräl? Eller något som sätter sprätt på förhållandet och får oss att upptäcka kärleken på nytt? När går svartsjukan över gränsen? Varför blir vissa lätt svartsjuka medan andra inte drabbas alls? Är svartsjuka en biologiskt betingad känsla eller något som grundläggs i barndomen?

Elizabeth Gummesson beskriver svartsjuka i alla dess former – inom familjen, i en kärleksrelation, bland vänner och på arbetet. Hon går igenom metoder och förhållningssätt som långsiktigt förebygger svartsjuka men också hur man kan hantera en akut situation.

Detaljer

En oskyldig blick – och helvetet brakar lossDet finns många anledningar till att det kallas Den Svarta Sjukan, men vad är det egentligen som händer när vi drabbas av svartsjuka? När går det över gränsen? Varför drabbas vissa men inte andra? Och hur ska vi hantera andras svartsjuka gentemot oss?

Elizabeth Gummesson har borrat djupt ner i svartsjukan i alla dess former. Svartsjuka inom familjen blir allt vanligare i våra nya familjekonstellationer. Syskon kämpar om föräldrarnas kärlek och som vuxen kan man känna svartsjuka mot partnerns barn från ett tidigare förhållande. Svartsjuka mellan kolleger kan uppstå när chefen misslyckas med att bekräfta alla sina medarbetare. Och svartsjuka mellan kärlekspartner har slagit sönder många förhållanden.

Svartsjuka är ett bevis på att man verkligen bryr sig om, säger vissa. För andra har svartsjukan lett till förlorad kontroll över känslor, tankar och beteenden, och slutat i mord och långa fängelsestraff.

Men hur gör man då, om man vill bota sin svartsjuka? Eller hitta ett sätt att förhålla sig till andras? Går det överhuvudtaget?

Elizabeth Gummesson tar upp olika aspekter av svartsjuka; bakgrund, orsaker och konsekvenser men hon går även igenom metoder och förhållningssätt som långsiktigt förebygger svartsjuka eller hur man hanterar en akut situation: vad kan man göra, säga eller tänka just då?

Svartsjukeakuten är en genomgripande, rak, intressant och hoppfull bok, full av möjligheter, fylld av kunskap, metoder, tips, coaching och människors öppenhjärtiga berättelser.Mer information

ISBN 9789172322233
Förlag Månpocket
Författare Elizabeth Gummesson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok