Svålhålet

Berättelser från rymden För alla som lät sig förföras av Populärmusik från Vittula... Mikael Niemi är tillbaka med muntra, underhållande och kluriga berättelser från rymden, med tornedalsk knorr! Så här skrev Mikael Niemi i följebrevet till sitt nya manus: ”Som synes är det fråga om science fiction! Med något slags tornedalsk knorr. Ja, vad fan gör man? Själv har jag alltid varit förtjust både i det kosmiska, vilket syntes redan i mina diktsamlingar, och det teknologiskt nördiga som brukar höra till, blandat med uppblåst kvasifilosofi och dogmatisk gudssyn. Det hela är alltså ganska lekfullt." Svålhålet. Berättelser från rymden är en samling väldigt udda och överraskande historier, ett slags blandning av Peter Nilssons Rymdljus och Torgny Lindgrens skrönor med tillsats av Mikael Niemis omisskännliga munviga humor och klurighet. Och visst är det i hög grad vår samtid han skriver om, fast den ibland klätt sig i rymddräkt. Själv medger Mikael att han inspirerats både av Ray Bradbury och Douglas Adams Liftarens guide till galaxen. Det är storartad underhållning att läsa dessa futuristiska skrönor, som att ha en Mikael Niemi på bästa berättarhumör alldels intill sig. Mikael Niemi är född 1959, uppvuxen i Pajala där han också är bosatt. Han debuterade 1988 med diktsamlingen Näsblod under högmässan. År 2000 kom hans första vuxenroman, Populärmusik från Vittula, som fick det årets Augustpris och blev det största publikgenombrott som någonsin förunnats en debutroman!
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

160 kr

Mer information

ISBN 9789173131131
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Norstedts Audio
Författare Mikael Niemi
Bandtyp Ljudbok CD-skiva
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Ljudbok

Detaljer

Författaruppläsning
För alla som lät sig förföras av Populärmusik från Vittula...

Mikael Niemi är tillbaka med muntra, underhållande och kluriga berättelser från rymden, med tornedalsk knorr!

Så här skrev Mikael Niemi i följebrevet till sitt nya manus:
”Som synes är det fråga om science fiction! Med något slags tornedalsk knorr.
Ja, vad fan gör man?
Själv har jag alltid varit förtjust både i det kosmiska, vilket syntes redan i mina diktsamlingar, och det teknologiskt nördiga som brukar höra till, blandat med uppblåst kvasifilosofi och dogmatisk gudssyn.
Det hela är alltså ganska lekfullt."

Svålhålet. Berättelser från rymden är en samling väldigt udda och överraskande historier, ett slags blandning av Peter Nilssons Rymdljus och Torgny Lindgrens skrönor med tillsats av Mikael Niemis omisskännliga munviga humor och klurighet. Och visst är det i hög grad vår samtid han skriver om, fast den ibland klätt sig i rymddräkt.
Själv medger Mikael att han inspirerats både av Ray Bradbury och Douglas Adams Liftarens guide till galaxen.
Det är storartad underhållning att lyssna på dessa futuristiska skrönor, som att ha en Mikael Niemi på bästa berättarhumör alldels intill sig.

Innehåll: 6 CD - ca 7 timmar