Stryparen

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter på sjukhuset.Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.

Detaljer

Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren. Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?

Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ...

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg.

"Jonas Moström är bra på att skapa klaustrofobisk stämning. Enda sättet att komma ut ur boken är att läsa den till slutet"
Mons Kallentoft

"Boken är, liksom de tidigare sex i serien, både välskriven och spännande. Liksom i hans tidigare böcker lyckas han överraska läsaren med en oväntad vändning i slutet. Jag ser fram mot fortsättningen på serien."
Östersunds Posten

"Hans deckare är nervpirrande spännande."
Caroline Engvall, Metro

"Överraskande tät sjukhusspänning. Mot slutet blir det rappt och spännande, och en växande psykologisk täthet genom närheten till mördaren och de många förklarande dörrar som måste öppnas. Upplösningen blir ovanligt överraskande."
SundsvallsTidning

"Jonas Moström är en underhållande berättare. De återkommande karaktärerna, det här är Moströms sjunde roman med polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen i centrum, är levande och intressanta."
Dagbladet, Sundsvall

Mer information

ISBN 9789186969974
Förlag Pocketförlaget
Författare Jonas Moström
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok