Stäpplöperskan

Stäpplöperskan är en roman om en passionerad och levnadsglad, generös och modig kvinna som är stark nog att inte låta sig förtryckas. Det här är den efterlängtade och fristående uppföljaren till den självbiografiska romanen En spricka i kristallen.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

15 kr

Mer information

ISBN 9789187319204
Förlag Pocketförlaget
Författare Cecilia Gyllenhammar
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Suss har brutit sig loss från sin krävande och destruktiva överklassbakgrund och har skapat sig en egen tillvaro i Röda Bergen i Stockholm. Långt från föräldrahemmet och utanför den övriga familjens gemenskap. En försommar träffar hon Marcus. De ger sig hän, Suss är lycklig och njuter av en egen, växande familj. Men samtidigt kämpar hon med sin längtan efter försoning med sin mor.

Mitt i den olösta konflikten mellan Suss och hennes mamma blir mamman svårt sjuk. Suss står maktlös utanför när pappan och systrarna sluter upp kring den döende huvudpersonen i familjen. Samtidigt försvinner Marcus mer och mer hemifrån och Suss lämnas med barnen. Hennes tillvaro faller samman. Efter att ha varit den som tagit nästan hela ansvaret under barnens uppväxt släpper hon allt och flyr till en paradisö i Grekland där hon äntligen känner att hon hamnat rätt.

"Naket och uppslitande i jakten på total ärlighet."
Metro"Stäpplöperskan är en ärlig och sårig skildring av kampen för att finna ro. Läs den."
Litteraturmagazinet

"En tryckvåg av vrede och sorg."
Göteborgs-Posten

"Romanen är i sig en svensk minor classic, på samma sätt som Siri Hustvedts 'Som jag älskade' är en amerikansk. Cecilia Gyllenhammar framstår därför som en av våra mer betydande nutida författare."
Per Planhammar