Skuggor på vattnet : och elva andra berättelser

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Överkommissarie Banks lyckas slita sig loss från sitt arbete några dagar för att åka och hälsa på sina gamla föräldrar, som ska fira guldbröllop.

Helt plötsligt står Banks inför en hel vägg av minnen. Det är filmer, böcker och låtar i massor. Och en stor och härligt omogen tonårsförälskelse.

När Banks på nytt stöter på namnet på flickans mamma ramlar alla minnena över honom på en och samma gång. Det är bara det att hon nyligen har dött.

Här presenteras ett urval på 12 längre och kortare berättelser i mästarklass, och i fyra av dem återser vi den ständigt problemtyngde och hårt arbetande överkommissarie Banks.

Detaljer

Spänningsladdade kriminalgåtor i mästarklass!



Överkommissarie Banks lyckas slita sig loss från sitt arbete några dagar för att åka och hälsa på sina gamla föräldrar, som ska fira guldbröllop på ett lagom storstilat sätt. Helt plötsligt står Banks inför en hel vägg av minnen, framför allt från tonåren. Det är filmer, böcker och låtar i massor. Och en stor och härligt omogen förälskelse.

När Banks på nytt stöter på namnet på flickans mamma ramlar alla minnena över honom på en och samma gång. När han tänker på den kärlek han upplevde blir det till och med uthärdligt att träffa sin odräglige och äckligt framgångsrike bror. Det är bara det att flickans mamma nyligen har dött. Inte ens när Banks närmar sig barndomens land slipper han ifrån döden som följeslagare. Inte heller slipper han helt ifrån obehagliga och mer eller mindre kriminella typer. Inte ens när hans föräldrar så sakteliga gör sig redo för att fira.


"Boken bjuder alla på den väl avvägda balansen mellan skildringen av polisarbetets alla detaljer och Banks egen privata värld, som vi vant oss vid i Robinsons både ömsinta och brutala verklighetsdemaskeringar. Flertalet av novellerna är små pärlor av briljant utformade, laddade, överraskningsrika berättelser från vardagens kriminella sammanhang. Denna samlingsvolym utgör ett fint komplement till författarens romaner om Banks och bereder en hängiven läsekrets stor glädje." BTJ

"Boken med bästa formatet... Gå och känn på Peter Robinsons Skuggor på vattnet från bokförlaget Minotaur i närmaste bokhandel, den är alldeles underbar att hålla i handen, som ett gosedjur. Den optimala goseboken, man får lust att bita i den." Dagens Nyheter


Mer information

ISBN 9789175030890
Förlag Månpocket
Författare Peter Robinson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 0
Språk swe
Mediatyp Bok