Skjut apelsinen

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

Han har bestämt sig, han tänker inte leva sitt liv som en hudlös nolla längre - hellre får de hata honom. Upproriskt, otyglat, rått, rakt, roligt, sorgligt och alldeles lysande! Mikael Niemis första bok på Rabén & Sjögren liknar inget annat i ungdomslitteraturen i dag.

Detaljer

Upproriskt, otyglat, rått, rakt, roligt, sorgligt och alldeles lysande!

Så här skrev Mikael Niemi till Norstedts när han mejlade in sitt manus: "Har arbetat på i vintermörkret, och här har du en version av mitt Sturm und Drang-manus, naturligtvis med självbiografiska inslag. Överspänt, patetiskt, självömkande, grandiost, ett nöje att få regrediera till den tid då livet var på blodigaste allvar."

Huvudpersonen är 16 år och går på gymnasiet. Han delar in sin klass i skitar och idioter. Skitarna får allt serverat och har föräldrar som kommer att se till att det går bra för dem i livet. Idioterna vet att skitarna alltid kommer att vinna, men finner sig i det och vill bara vara till lags.
Han är fast besluten att inte bli en fjäskande idiot, hellre lägger han sig i en grop med bensin och tuttar på. Han tänker inte leva sitt liv som en hudlös nolla längre.

Mer information

ISBN 9789129677683
Förlag Rabén & Sjögren
Författare Mikael Niemi
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok