Rosario är död

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

33 kr
ELLER

Översikt

En liten flicka dör i ett land långt borta. Vad angår det oss? I synnerhet när det gått tjugofem år sedan det hände.
Rosario Baluyot var bara elva år när hon dog. Hon levde som gatubarn i Olongapu i Filippinerna där hon blev ett offer för den hänsynslösa sexturismen.


Majgull Axelsson träffade aldrig Rosario i verkligheten men flickan fanns inom henne och i drömmar kunde hon höra hennes frågor »Vad var det för en värld jag föddes
till? Vad är det att vara människa om det som hände mig får lov att hända?»


I dokumentärromanen Rosario är död har Majgull Axelsson rekonstruerat Rosarios korta liv. Boken utkom första gången 1989 och är fortfarande aktuell.


För sitt författarskap har Majgull Axelsson blivit flerfaldigt belönad, bland annat med Augustpriset
1997 för Aprilhäxan. Hon är översatt till många språk
och är en av Sveriges mest framgångsrika författare.

Detaljer

En liten flicka dör i ett land långt borta. Vad angår det oss? I synnerhet när det gått tjugofem år sedan det hände. Rosario Baluyot var bara elva år när hon dog. Hon levde som gatubarn i Olongapu i Filippinerna där hon blev ett offer för den hänsynslösa sexturismen.

Majgull Axelsson träffade aldrig Rosario i verkligheten men flickan fanns inom henne och i drömmar kunde hon höra hennes frågor »Vad var det för en värld jag föddes till? Vad är det att vara människa om det som hände mig får lov att hända?»

I dokumentärromanen Rosario är död har Majgull Axelsson rekonstruerat Rosarios korta liv. Boken utkom första gången 1989 och är fortfarande aktuell.

För sitt författarskap har Majgull Axelsson blivit flerfaldigt belönad, bland annat med Augustpriset 1997 för Aprilhäxan. Hon är översatt till många språk och är en av Sveriges mest framgångsrika författare.

Mer information

ISBN 9789173374415
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Brombergs
Författare Majgull Axelsson
Bandtyp Övrigt
Upplaga 1
Språk swe
Mediatyp Bok