Psykologi i organisation och ledning

Psykologi i organisation och ledning ger en bred och grundlig introduktion i organisations- och ledarskapspsykologi. Boken är forskningsbaserad, och de teoretiska kunskaperna är nära knutna till och illustrerade genom viktiga praktiska problemställningar såsom motivering av medarbetare, mellanmänskliga samspel och teamarbete, arbetsmiljö, arbetstillfredsställelse, arbets- och ledarstress, konflikter och konflikthantering, mobbning, tips om klandervärda förhållanden i organisationen, metoder för att främja problemlösnings- och beslutskvalitet, organisationsförändringar, bra och dålig ledning, kvinnor som ledare, och så vidare. Innehållet i denna tredje utgåva är i ännu högre grad inriktat på mikro–makro- dimensionen – från individ till grupp till organisation, med ledning som en överordnad och koordinerande funktion. Två nya kapitel har tillkommit, ett om organisationsstruktur och organisationsdesign och ett om inflytande, påverkan och makt. Boken riktar sig till studenter inom ekonomiska och administrativa ämnen och till alla andra intresserade som vill ha en introduktion i organisationspsykologi.
Läs mer
Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

437 kr

Mer information

ISBN 9789144057316
Tillgägnlig för order Ja
Förlag Studentlitteratur AB
Författare Geir Kaufmann, Astrid Kaufmann
Bandtyp Inbunden
Upplaga 3
Språk swe
Mediatyp Bok

Detaljer

Psykologi i organisation och ledning ger en bred och grundlig introduktion i organisations- och ledarskapspsykologi. Boken är forskningsbaserad, och de teoretiska kunskaperna är nära knutna till och illustrerade genom viktiga praktiska problemställningar såsom motivering av medarbetare, mellanmänskliga samspel och teamarbete, arbetsmiljö, arbetstillfredsställelse, arbets- och ledarstress, konflikter och konflikthantering, mobbning, tips om klandervärda förhållanden i organisationen, metoder för att främja problemlösnings- och beslutskvalitet, organisationsförändringar, bra och dålig ledning, kvinnor som ledare, och så vidare. Innehållet i denna tredje utgåva är i ännu högre grad inriktat på mikro–makro- dimensionen – från individ till grupp till organisation, med ledning som en överordnad och koordinerande funktion. Två nya kapitel har tillkommit, ett om organisationsstruktur och organisationsdesign och ett om inflytande, påverkan och makt.

Boken riktar sig till studenter inom ekonomiska och administrativa ämnen och till alla andra intresserade som vill ha en introduktion i organisationspsykologi.