Praktisk kunskap i socialt arbete

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 2-4 arbetsdagar

Tillgängligt: I lager

290 kr
ELLER

Översikt 

Detaljer

Den som möter en människa i ett professionellt sammanhang har alltid sig själv med i mötet. Hur påverkar de egna erfarenheterna och praktiska kunskaperna hur man förstår och bemöter till exempel en klient i socialt arbete? Vad är praktisk kunskap och hur skapas den i människovårdande professioner?

Dessa frågor bildar utgångspunkt för den här boken. Praktisk kunskap, som här kallas naiva teorier, jämförs med vetenskaplig kunskap, och förhållandet mellan dessa kunskapsformer undersöks. I boken diskuteras också hur den praktiska kunskapen förhåller sig till socialarbetarens personliga erfarenheter. En annan aspekt som tas upp är hur samspelet i arbetsgruppen och i arbetsorganisationen påverkar arbetet. Författaren presenterar också en modell för utveckling och fördjupning av den praktiska kunskapen som kan användas i såväl utbildning som i det dagliga arbetet.

Boken vänder sig främst till studerande vid universitet och högskolor och är relevant för alla som utbildar sig till att arbeta med människor, framför allt inom socialt arbete, men även inom psykologi, vård och pedagogik. Den är också lämplig i utvecklingsarbete och internutbildning inom dessa områden.

Eric Olsson är psykolog och professor emeritus i socialt arbete, idag verksam vid högskolan i Kristianstad.

Mer information

ISBN 9789140663634
Tillgägnlig för order Ja
Distributör Nej
Status Nej
Förlag Gleerups Utbildning AB
Författare Eric Olsson
Artist Nej
Bandtyp Häftad
Kompositör Nej
Omslagsillustratör Nej
Formgivare Nej
Upplaga 1
Huvudredaktör Nej
Enhet pages
Enhetsvärde 0
Förordsförfattare Nej
Redaktör Nej
Illustratör Nej
Språk swe
Mediatyp Bok
Orginaltitel Nej
Fotograf Nej
Publiceringsdatum Nej
Recensioner Nej
Uppläsare Nej
Thickness (mm) 0
Översättare Nej
Antologiredaktor Nej
Width (mm) 0