Pappa & kriminell: ett reportage om bankrån, bilbomber och blöjor

Bli först med att recensera denna produkt

Skickas inom 1-2 arbetsdagar

Tillgängligt: Slut i lager

39 kr

Översikt

"Brutaliteten och kylan i den kriminella världen behöver inte betyda att familjelivet är miserabelt. En intressant reportagebok om kriminella pappor visar hur de kämpar med att förena två olika världar."
Borlänge Tidning

Detaljer

"Du kommer väl inte göra sådär på banken igen, pappa?"

Hur förklarar man för sitt barn att man begått ett rån? Eller att man försörjer sig på narkotikahandel? Hur känns det att sitta fängslad när ens son föds? Eller att undra över om någon placerat en bomb under bilen när man ska köra sin dotter till dagis?

Mer än 10 500 barn i Sverige har en förälder som sitter i fängelse, och fler än så har en förälder som lever ett kriminellt liv. Hur ser livet ut för dessa familjer? Vad har de för syn på samhället och dess institutioner, vad har de för drömmar och förhoppningar?

I denna reportagebok möter vi kriminella pappor i samtal om livet i allmänhet och om föräldraskapet i synnerhet. Författarna har även intervjuat pappornas anhöriga, liksom representanter för kriminalvården, polisen samt kriminalforskningen för att försöka få en bild av något som de flesta verkar vilja tala tyst om.

Mer information

ISBN 9789113041162
Förlag Norstedts
Författare Niklas Malmborg, Geir W Stakset
Bandtyp Övrigt
Upplaga 2
Språk swe
Mediatyp Bok